1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Bu bir devlet cinayetidir
Bu bir devlet cinayetidir

Bu bir devlet cinayetidir

15 yaşında bir çocuk işçi, ‘iş kazası’ diye anılan bir dram ve öksüz kalan iki kardeş, acılı anne baba… Mahmut Gül’ün feci ölümüne seyirci kalan bir ‘devlet’…

A+A-

Devrim DEMİR

Güzelyurt’ta dün meydana gelen korkunç olayda Gül ailesine ateş düştü. 10 gün önce Güzelyurt’ta bir makinist garajında çırak olarak işe başlayan 15 yaşındaki Mahmut Gül, aracın altında sıkışarak olay yerinde can verdi.

Gül’ün kesin ölüm nedeni bugün yapılacak otopsi sonrası belirlenecek.

YENİDÜZEN’in olay yerinden edindiği bilgide, 3 çocuklu Gül ailesinin 15 yaşındaki oğulları Mahmut Gül, dün sabah annesi tarafından iş yerine bırakıldı.

Makinistin avlusunda atıl durumda olan kullanılmayan bir arabanın altından alet topladığı iddia edilen Mahmut Gül, aracın altında sıkıştı.

İş yeri sahibi tarafından cansız bedeni bulunan Gül, Lefkoşa Hastanesi Morguna kaldırılırken, polis iş yeri sahibini soruşturma maksatlı gözaltına aldı.

 

“Alet toplarken sıkıştı”

YENİDÜZEN’e konuşan görgü tanıkları, Mahmut Gül’ün üzerine aracın motorunun düşmediğini iddia etti. Makinist yanına 10 gün önce başlayan Gül’ün sabah atıl durumda olan bir aracın altından alet topladığı esnada sıkışarak olay yerinde öldüğü öne sürüldü.

Saat 11.15 sıralarında meydana gelen feci kazada, Gül’ün cansız bedenini iş yeri sahibi fark etti.

 

Üç çocuklu işçi ailenin ortanca oğluydu…

Mahmut Gül, Haziran ayında Güzelyurt Şehit Turgut Ortaokulu’ndan mezun oldu. Güzelyurt’a bağlı Kumköy yakınlarında kaldıkları öğrenilen Mahmut Gül’ün geride gözü yaşlı iki erkek kardeşi anne ve babası kaldı.

Adıyaman’dan ülkeye uzun yıllar önce geldikleri ve babası Ali Gül’ün çobancılık annesi Naime Gül’ün tarım işi yaptığı öğrenilen Mahmut Gül, makinist yanına 10 gün önce çırak olarak gitmeye başladı.

YENİDÜZEN’e konuşan Gül’ün bazı arkadaşları aletlerle uğraşmaya çok meraklı olduğunu, kendi isteği ile çırak olarak makinist yanında çalışmaya başladığını ve işini de çok sevdiği öğrenildi.

 

Aile sinir krizi geçirdi… Polis makinist dükkânını kapattı…

Acı haber sonrası olay yerine koşan Gül ailesi oğullarının cansız bedeni ile karşılaştı. Evlatlarının ölüm haberi ile kahrolan aileyi olay yerinde bulunanlar ve polis sakinleştirdi.

Polis, olayın yaşandığı makinist garajını soruşturma bitene kadar kapattı. Makinist dükkân sahibi gözaltına alınırken, polis olay yerinde güvenlik önlemi aldı.

 

Otopsi bugün yapılacak…

15 yaşındaki Mahmut Gül’ün otopsisi bugün Lefkoşa Hastanesi Morgunda Adli Tıp Uzmanı Doktor İdris Deniz tarafından gerçekleşecek.

Gül’ün kesin ölüm nedeni otopsi sonrası belirlenecek.  

Bu haber toplam 10588 defa okunmuştur
İlgili Haberler