1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘İnsanları rahatsız ettiği’ gerekçesiyle tutuklandı, kaçak çıktı
‘İnsanları rahatsız ettiği’ gerekçesiyle tutuklandı, kaçak çıktı

‘İnsanları rahatsız ettiği’ gerekçesiyle tutuklandı, kaçak çıktı

Göçmenköy bölgesinde insanları rahatsız ederek sürekli para istediği iddiasıyla Nijerya uyruklu zanlı F.O.I, tutuklandı.Zanlının ülkede kaçak olarak bulunduğu tespit edildi.

A+A-

Göçmenköy bölgesinde insanları rahatsız ederek sürekli para istediği iddiasıyla Nijerya uyruklu zanlı F.O.I, tutuklandı.

Zanlının ülkede kaçak olarak bulunduğu tespit edildi.

‘Uygunsuz tavır hareket ve ikametgah izinsiz bulunma’ suçlarından tutuklanan zanlı, bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis memuru Güralp Kırcalılar, olayla ilgili bulguları aktardı.

“Üniversite kaydı donduruldu”

Kırcalılar huzurda bulunan zanlı F.O.I,  22 Ocak tarihinde telefoniyet alınan bilgide Göçmenköy bölgesinde vatandaşları rahatsız edecek şekilde davranıp herkesten para istediğinin öğrenilmesi üzerine bölgeye gelen polis ekipleri tarafından tespit edildiğini ve ileri işlem için polise celp edildiğini söyledi.

Polis zanlının yapılan sicil kontrolünde ülkede üniversite kaydının dondurulduğu ve herhangi bir ikamet izni bulunmadığının belirlendiğini mahkemeye aktardı.

Polis memuru Güralp Kırcalılar bu bağlamda zanlının ihraç işlemlerinin tamamlana bilmesi için poliste 2 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı: “Kimseyi rahatsız etmedim”

Polis şahadeti üzerine söz alan zanlı, “kimseyi rahatsız etmedim okuldan kaydımı durdurdum. Ama gelecek yıl kaydımı yenileyecektim. Pasaportumun süresi bittiği için kaydımı yenileyemedim. Burada Nijerya elçiliği olmadığı için yenileme süreci uzun yetkililer pasaportumu getirecek gelmesini bekliyorum” dedi.

2 gün tutukluluk

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan zanlının soruşturma maksatlı 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

 

Bu haber toplam 1242 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler