1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İdris Güzelyurt’u inceledi
İdris Güzelyurt’u inceledi

İdris Güzelyurt’u inceledi

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris tesislere harcanan paraların heba olmasını önleyecek stratejik planlamaya ihtiyaç olduğunu vurguladı

A+A-

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris, ülke genelinde başlattığı spor tesislerine ziyaretleri çerçevesinde, Güzelyurt bölgesine ziyaret gerçekleştirdi.
Bakan İdris, bölgedeki spor tesislerini gezerek yerinden incelemelerde bulundu.
Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris, ülke genelinde başlattığı spor tesislerine yönelik ziyaretlerini, Güzelyurt ve Lefke bölgesi ile tamamladı.
Bu çerçevede Bakan İdris, sırasıyla Güzelyurt Spor Kompleksi, Zafer Stadyumu, Baf Ülkü Yurdu Spor Kompleksi, Zümrütköy, Yalova ve Bağcıl Spor Külüpleri ile Lefke 16 Ağustos Stadyumu, Lefke Avcılık ve Atıcılık Derneği, Denizli ve Doğancı Spor Külüplerine ait spor tesislerini ziyaret etti.

Sorumlulardan bilgi aldı
Bakan İdris, ziyaretlerde tesis sorumlularından sıkıntılar ve beklentilerle ilgili bilgi aldı.
Güzelyurt ve Lefke temaslarını BRT’ye değerlendiren Bakan İdris, Güzelyurt ve Lefke ziyaretiyle ülkedeki tüm spor tesislerini gezmiş olduğunu anımsatarak, yapılacak müdahalelerin parça parça değil, tümü görülerek, bütünlüklü bir stratejik planlamayla yapılması gerektiğine işaret etti.
Bakan İdris, Girne, Lefkoşa ve Güzelyurt’un göreceli olarak diğer bölgelere oranla daha iyi durumda olduğunu belirterek, yine de tüm bölgelerde yapılacak işlerin bulunduğunu söyledi.
Tesislerde harcanan paraların heba edilmesini önleyecek stratejik bir planlamaya ihtiyaç olduğuna vurgu yapan İdris, sınırlı bir kaynağa rağmen yatırımlara başlayacaklarını belirtti.
İdris, Girne ve Güzelyurt’ta 7 aydır protokol imzalanmasına rağmen tartan pist yapımına başlanmadığını kaydederek, bu protokolü hayata geçirmek için çalışacaklarını ve görevi devredecekleri bakana yol gösterip, işlerin takipçisi olmak açısından bilgilerini paylaşacaklarını ifade etti.

Vücut geliştirme antrenörlerine belgeleri verildi
Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris, Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu’nun düzenlediği antrenörlük kursunda başarılı olan antrenör adaylarına belgelerini düzenlenen törenle takdim etti.
Bakan İdris, törende yaptığı konuşmada vücut geliştirmenin son dönemlerde revaçta olduğunu belirterek, bu işin ciddi ve hassasiyet gerektiren bir iş olduğunu söyledi.
Bu bağlamda bu işi yapacak olan antrenörlerin çok iyi donanımlı ve bilgili olmasının önemine dikkat çeken İdris, özellikle yasaklı madde kullanımının önüne geçilebilmesi için federasyon ve antrenörlere büyük görevler düştüğünü de savundu. Konuşmaların ardından yeni antrenörlere belgelerini Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Koordinatörü Süleyman Göktaş ve Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu takdim etti.

Bu haber toplam 1661 defa okunmuştur
Etiketler :