1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Hüdaoğlu: Çevre ve coğrafya ile uyumlu faaliyetler içinde olacağız
Hüdaoğlu: Çevre ve coğrafya ile uyumlu faaliyetler içinde olacağız

Hüdaoğlu: Çevre ve coğrafya ile uyumlu faaliyetler içinde olacağız

Hüdaoğlu, Biyologlar Derneği’ni ziyaret ederek, Dernek Başkan Hasan Sarpten ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü.

A+A-

 

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Suphi Hüdaoğlu, yaşam ağının bütünlüklü olduğunu, bu nedenle çevrenin bütüncül bir yaklaşım ve bilimsel verilerle ele almak gerektiğini vurguladı.
Hüdaoğlu, gıda güvenliği, su güvenliği, derelerin doğal ortamıyla tekrardan kazandırılması gibi konularda projeleri olduğunu da belirterek, “Çevre ve coğrafya ile uyumlu bir şekilde gelişme olması gerekir. Aksi halde biz coğrafyaya uymazsak, ihanet edersek, sık sık yaşadığımız sel baskınlarına maruz kalmaya devam ederiz” dedi.
TDP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Hüdaoğlu, Genel Sekreter Cemal Özyiğit, Lefkoşa İlçe Başkanı Memduh Çeto ile Çevre Komitesi Başkanı Mehmet Barışsever’den oluşan bir heyetle Biyologlar Derneği’ni ziyaret ederek, Dernek Başkan Hasan Sarpten ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü.
Geçmişte çevre ve coğrafyanın hilafına yapılan uygulamaların hem çevredeki canlıları olumsuz etkilediğini, hem de halkı yaygın şekilde kanser dahil hastalıklarla baş başa bıraktığını belirten Hüdaoğlu, yanlışlıkları durdurup ıslah ve düzeltme yoluna gideceklerini söyledi.
Hüdaoğlu, doğru, faydalı ve toplum yararına olan bilimsel düşüncenin gelişmesinde rolü ve katkısı olan Biyologlar Derneği’nde olmaktan onur ve gurur duyduğunu söyledi.
Suphi Hüdaoğlu, çevre tahribatlarına karşı mücadele eden Biyologlar Derneği’nin aynı zamanda, çevre bilinci oluşturma, bütün yaşamın aslında birbirine bağlı olduğu gerçeğini anlatmak gibi bir misyonu yerine getirdiğine dikkat çekti. (tak)

Bu haber toplam 1680 defa okunmuştur
Etiketler : , ,