1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Her sesli kitap yeni bir dünya yaratır
Her sesli kitap yeni bir dünya yaratır

Her sesli kitap yeni bir dünya yaratır

GAÜ Eğitim Fakültesi, Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında "Sesimiz Yelken Olsun" sloganıyla “Sesli Kitap Projesi” gerçekleştirdi.

A+A-

 

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eğitim Fakültesi, Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında "Sesimiz Yelken Olsun" sloganıyla “Sesli Kitap Projesi” gerçekleştirdi.

Bahar dönemi ile birlikte başlayan projede öğrenciler, KKTC' de bulunan görme engelli bireyler için seslendirmiş oldukları okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim kademelerine uygun sesli kitapları, Lefkoşa' da bulunan Kıbrıs Türk Görmezler Derneğine teslim etti.

 

Konuyla ilgili GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliğinden yapılan açıklamada, teslim edilen sesli kitapların, Kıbrıs Türk Görmezler Derneği ve Rauf Raif Denktaş Görme Engelli Özel Eğitim Okulu sesli kütüphanesinde kullanıma sunulacağı belirtildi.  Kıbrıs Türk Görmezler Derneği Başkanı Derviş Yücetürk’ün öğrencilere, teknolojinin görme engelli bireylere sağladığı yenilikleri aktardığı ifade edilen açıklamada, görme engelli bireyler için sesli kitap hazırlamak isteyenlere, GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği olarak, süreç hakkında bilgi paylaşımında bulunabileceği belirtildi. Ayrıca, Kıbrıs Türk Görmezler Derneği aracılığıyla, umutla yeni sesli kitaplar bekleyen bireylerin olduğu vurgulanan açıklamada, "Her sesli kitap yeni bir dünya yaratır. Yeni dünyalara yelken açabilmeleri için sizde onlara kitap okuyabilirsiniz” mesajı verildi. 

 

Bu haber toplam 1826 defa okunmuştur
Etiketler :