1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. “Hedefimiz dünya sahnesi”
“Hedefimiz dünya sahnesi”

“Hedefimiz dünya sahnesi”

Ülkemizin sevilen reggae grubu Bunfyah, ilk stüdyo albümünü çıkartıyor

A+A-

Bunfyah ilk stüdyo albümleri olan ve grubun ismini taşıyan EP’leri Bunfyah’in müjdesini sevenleri ile paylaşıyor. 6 Kıbrıslı Türk gencin birlikte kurduğu müzik grubunun albümü 22 Kasım’da çıkıyor.

Bir yıllık emeğin sonucu beste ve kayıtlarını tamamladıklarını belirten grubun gitaristi Ada Etkin, bu sürecin grubun müziği ve sesinde çok büyük bir katkı koyduğunu düşünüyor.

Nazif, grubun ses ve kayıt mühendisi olan Alp Ergüven’in katkılarının önemine işaret ederek, Ergüven’in grubun soundunun vazgeçilmez bir elemanı oldugunu belirtti.
Albümün mix ve masterını Jamaika, ABD ve İspanya'daki reggae müzik camiasınca bilinen isimler ile çalışarak üreten grubun solisti Kadircan Ercan, bu bir yıllık serüvende çok az bir sponsor katkısı ile, sadece konserlerden elde ettikleri finansman ile gerçeklesen bir proje olduğunun altını çizdi. Grubun kurucu isimlerinden Hasan ve Cengiz Bereket kardeşler, grubun hedef kitlesinin sadece Kıbrıs ile sınırlı kalmadığını, tüm dünyaya ulaşmak için çabaladıklarını ve grubun mesajının tüm dünyaya ulaşması için ortaya koyulan çalışmada motivasyon eksikliği yaşanmasının grup için mümkün olmadığına inandıklarını söylediler. 

“Hedefimiz Avrupa’daki büyük Reggae festivalleri”

“Avrupa’da seyirci olarak katıldığım büyük Reggae festivallerindeki ortamı çok seviyorum. Hayalim orada performans sergileyen gruplardan birine dahil olmaktır” diyen Mehmet Nazif, grubun tüm üyelerinin de aynı hissi paylaştığını dile getirdi.
Cengiz Bereket ise, yayınlanacak olan albümün ‘Freedom Fighter’ parçasına çektikleri klip için başta Aycan Garip ve Ekin Calışır olmak üzere tüm arkadaşlarına teşekkür etti.
Bereket, videonun dünyaca ünlü Youtube kanalı Reggaeville’de yayımlanacağı müjdesini verdi.
“Yaptığımız müziğin böylesine büyük bir platformda yayınlanacak olması bizleri heyecanlandırıyor. Doğru yolda ilerlediğimizi gösteriyor…” diyen grubun basscısı Hasan Bereket, ayrıca grubun kuruluş amacı ile de uygun olarak Türkiye’deki Beton Orman labeli ile de işbirliği içinde olarak yayınlanacak albümle, büyük bir kitleye ulaşmak olduğunu ve kar amacı güdülmediğini söyledi.
İleriki projelerde çalışmayı iple çektiğini ifade eden Alp Ergüven, “Biz Kıbrıslı gençler olarak en küçük imkanlarla bile yapılabilecekleri göstererek bir emsal sağladıysak, bu bizim için büyük bir memnuniyettir” dedi.
Bunfyah albümü tüm online müzik platformları ve Youtube’da 22 Kasım Cumadan itibaren müzik severlerle buluşacak.
 

Bu haber toplam 2748 defa okunmuştur
Etiketler :