1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hastanede sistem çöktü!
Hastanede sistem çöktü!

Hastanede sistem çöktü!

Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde bilgisayar sisteminin çökmesi ile ilgili çözüm bulunamadı.

A+A-

 



Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde yaşanan teknik bir arıza nedeni ile yaklaşık iki haftadır tahlil sonuçları verilmiyor.

Konu ile ilgili YENİDÜZEN’e bilgi veren Yataklı Tedavi Kurumlar Dairesi Müdürü Dr. Ahmet Ulutekin, sorunun giderilmesi adına Sağlık Bakanlığı’nın tüm kollarının çalışmalarını sürdürdüğünü ve en kısa zamanda sonuç almayı umut ettiklerini dile getirdi.

Tanju KONURALP


Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde yaşanan teknik bir arıza nedeni ile yaklaşık iki haftadır tahlil sonuçları verilemiyor. İçerisinde bütün hastane verilerinin toplandığı bilgisayar siteminin sabit diskinin arızalanması sonucu yaşanan aksaklık, vatandaşların mağdur olmasına sebep oldu. Tahlil sonuçlarını ve ilgili raporlarını alamayan vatandaşlar, YENİDÜZEN’i arayarak şikâyet bildiriminde bulundu.
Konu ile ilgili YENİDÜZEN’e bilgi veren Yataklı Tedavi Kurumlar Dairesi Müdürü Dr. Ahmet Ulutekin, hastanedeki bilgisayar sisteminin çökmesi nedeni ile oluşan sorunun giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini ve bir an önce sonuç almayı umut ettiklerini dile getirdi.

“Bütün bilgiler silindi”
İçerisinde verilerin toplandığı sabit diskin arızalanması sonucu bilgisayar sisteminin çöktüğünü belirten ve içerisindeki bütün bilgilerin silindiğini belirten Ulutekin, yalnızca acil tahlillerin hastanede elden girişler ile verilebildiğini ifade etti.  Arızalanan sabit diskin önce Ankara’ya daha sonra ise İstanbul’a gönderildiğini belirten Ulutekin, buradan da konu ile ilgili haber beklediklerini vurguladı. Sorunun giderilmesi adına Sağlık Bakanlığı’nın bütün kollarının çalışma yürüttüğünü ifade eden Ulutekin, bir an önce sonuç almayı umut ettiklerini dile getirdi.

Bu haber toplam 1989 defa okunmuştur
Etiketler : ,