1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3.  ‘Hastane enfeksiyonu’ iddiası…
 ‘Hastane enfeksiyonu’ iddiası…

 ‘Hastane enfeksiyonu’ iddiası…

Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde 2 ölüm ve  ‘hastane enfeksiyonu’ iddiası…

A+A-

Başhekim Yardımcısı Dr Erol Uçaner, iki kadın hastanın yoğun bakımda hayatını kaybettiğini ancak ölüm nedenlerinin ‘hastane enfeksiyonu’ olmadığını belirtti. Hastalardan birinin mide ve bağırsak kanaması, diğerinin ise solunum sıkıntısı nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.

 

Lefkoşa Devlet Hastanesi Cerrahi Bölümü Yoğun Bakım Servisi’nde iki hastanın ‘hastane enfeksiyonu’ nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edildi, hastane yönetimi bu iddiaları yalanladı.

Başhekim Yardımcısı Dr. Erol Uçaner, iki kadın hastanın yoğun bakımda hayatını kaybettiğini ancak ölüm nedenlerinin ‘hastane enfeksiyonu’ olmadığını belirtti.

Dr. Uçaner, biri yabancı, biri de 86 yaşında olan hastalardan birinin mide ve bağırsak kanaması, diğerinin ise solunum sıkıntısı nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Yabancı uyruklu hastaya ‘beyin kanaması’ teşhisi konulduğunu ifade eden, Uçaner, şöyle konuştu: Söz konusu hasta bize gelmeden 2-3 gün önce dış merkeze başvurmuş. Burada kendisine iğne yapılmış. Evinde kötüleştiği için hastanemize geldi, hastaneye geldiğinde INR’si ölçülemez boyuttaydı. Mide ve bağırsak kanamasından hayata veda etti.

Diğer hastanın ise 1 ay önce Mağusa Devlet Hastanesi’ne ‘karın ağrısı’ şikayetiyle başvurduğunu söyleyen Uçaner, teşhisin konulmasın ardından Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne sevk edildiğini ve ameliyata alındığını kaydetti

Uçaner, şöyle konuştu: Hastada, hastalığına bağlı peritonit oluştu. Böbrek yetersizliğine girdi ancak 3-4 gün sağlığı iyiydi. Servise çıkabilecek boyuta gelmişti. Ancak solunum sıkıntısı nedeniyle hasta yoğun bakıma alındı, hayatını kaybetti.

 

Bu haber toplam 4392 defa okunmuştur
Etiketler : ,