1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Halk Dansları Festivali başladı
Halk Dansları Festivali başladı

Halk Dansları Festivali başladı

KKTC, Türkiye, İspanya, Güney Kore ve Meksika Ekipleri de gösteriler sunacak

A+A-


Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) ev sahipliğinde, Gençlik Dairesi ve Lefkoşa’da faaliyet gösteren 7 kültür-sanat derneğinin katkılarıyla düzenlenen 11. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali, dün akşam Çağlayan Parkı’ndaki film gösterimiyle başladı.

Festival, 27 Ağustos’a kadar sürecek.

LTB basın biriminden yapılan açıklamaya göre, bir zamanlar Çağlayan bölgesinin vazgeçilmez eğlence mekanlarından, Kıbrıs Türk kültürünün önemli unsurlarından olan sinema geleneğini tekrar yaşatabilmek adına ikinci kez festival programına konan “Çağlayan Sinema Geceleri”nde Ömer Lütfi Akad’ın yönettiği, Tarık Akan ve Perihan Savaş’ın başrollerini paylaştığı 1974 yapımı duygusal/dram “Esir Hayat” adlı film gösterildi.

PATLAMIŞ MISIR… HARMANCI DA İZLEDİ…

LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın da izlediği film gösteriminde sinemaseverler patlamış mısır eşliğinde açık havada film izleme nostaljisini yaşadı.

“DR. DİLARA” FİLMİ

Sinema geceleri bu gece saat 21.00’de Tamer Garip’in yönettiği “Dr. Dilara” filmi ile devam edecek.

DEREBOYUNDA KORTEJ, ÇAĞLAYAN PARKI’NDA AÇILIŞ TÖRENİ

Festivalde yarın saat 19.30’da Dereboyu’nda gerçekleştirilecek kortejin ardından saat 21.00’de Çağlayan Parkı’nda açılış töreni ve dans/müzik gösterileri yer alacak.

Açılışa, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün de katılacağı belirtildi.

Saat 19.30’da Dereboyu’ndan Çağlayan Parkı’na gerçekleştirilecek kortej yürüyüşüne İspanya, Güney Kore, Meksika, Türkiye ve KKTC’den halk dansları ekipleri ile modern dans toplulukları katılacak.

Festival çerçevesinde yapılacak Streetball Turnuvası ise 24-25 Ağustos tarihlerinde Çağlayan Parkı’ndaki basketbol sahasında saat 18.00’de başlayacak.

 

Bu haber toplam 1660 defa okunmuştur
Etiketler : ,