1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Haftanın Genç Sanatçısı Jasmine Ying Thompson
Haftanın Genç Sanatçısı Jasmine Ying Thompson

Haftanın Genç Sanatçısı Jasmine Ying Thompson

Jasmine Thompson çok genç bir İngiliz ve YouTube’da son derece ünlü birisi…

A+A-

 

Jasmine Thompson çok genç bir İngiliz ve YouTube’da son derece ünlü birisi… Thompson kariyerine on yaşındayken şarkı söyleyerek ve videolarını YouTube'a yükleyerek başladı. 

Ersin Kaşif

Dünya müzik piyasasında çok hızlı yükselip, adını genç ünlülere yazdıran ve sesleriyle öne çıkan sanatçılara yer veriyoruz. 8 Kasım 2000 doğumlu Jasmine Ying Thompson bu hafta bizlerle. O bir genç İngiliz ve YouTube’da son derece ünlü birisi.  Thompson kariyerine on yaşındayken şarkı söyleyerek ve videolarını YouTube'a yükleyerek başladı.  2014'te Alman Robin Schulz'un "Sun Goes Down " şarkısında yer aldı . Bu şarkı Avustralya, Almanya, Avusturya ve İsviçre dahil olmak üzere birçok ülkede ilk 10'da yer aldı.  Mayıs 2018'den itibaren YouTube kanalında 3,1 milyondan fazla abone ve 530 milyondan fazla görüntü var. Chaka Khan'ın orijinal " Ain't Nobody " in akustik kapak versiyonu , İngiltere Singles Chart'da 32 numaraya ulaştı ve bu başarı, şarkının Sainsbury'nin bir ilanında yer almasına yol açtı . Thompson'ın remix versiyonu daha sonra 2015 yılında DJ Felix Jaehn tarafından remix edildi ve İngiltere'deki 2 numaraya kadar çıkan büyük bir hit oldu ve diğer birçok ülkede grafikler hazırlandı. Sesi "ürkütücü", "yumuşak" ve "akkor" olarak tanımlandı.

12 Haziran 2015'te Thompson ilk rekorunu  ‘Adore’ başlıklı Atlantic Records'un etiketi üzerine çıkardı. Aynı yıl, 18 Eylül'de, Thompson onun üçüncü genişletilmiş oyununu piyasaya sürdü. Adore 5 şarkı içeriyordu: "Adore", "Şimdi Yap", "Büyük Kaçış", "Kendimi Denesin" ve "Kristal Kalp".


 

kl-001.jpg

Her Klasik Müzik Meraklısında Olması Gereken Kitap; “En Sevilen Klasikler”

Bugün, sadece görsel olarak değil okuyarak da müzikseverlerin sahip olması gereken değerlerden bahsedeceğiz. Kitabımızın adı  “En Sevilen Klasikler” ve klasik batı müziği tutkunlarına selamımız olsun. Bugüne kadar bestelenmiş en güzel klasik müzik eserleri hangileridir? Her müzikseverin farklı bir yanıt vereceği bu soruya En Sevilen Klasikler adlı bu kitap 300 farklı yanıt veriyor. İngiltere’nin en popüler klasik müzik kanalı  Classic FM’in dinleyicilerinin kullandıkları oylarla oluşturulan Classic FM Hall of Fame adlı listeden yola çıkan Tim Lihoreau, Darren Henley, Sam Jackson üçlüsünün yazdığı bu kitapta, dinleyici oylarıyla seçilen 300 klasik müzik eserinin öyküsü anlatılıyor.

         En Sevilen Klasikler’de Bach, Mozart, Beethoven, Çaykovski gibi müzik tarihinin en büyük isimlerinden günümüzün müziğini yazanlara kadar, oldukça geniş bir yelpazeye yayılan çok sayıda bestecinin eserleriyle tanışacaksınız. Şaşırtıcı bilgiler içeren müzikal öyküler, besteci biyografileri, eser açıklamaları, her eser için yapılan kayıt önerileri, en iyi 300 eserin listesi gibi önemli bilgileri rahat okunur bir üslupla veren bu kitap, dinleyene ilham veren, eğlendiren, dinlendiren, motive eden klasik müzik sanatının çağları aşan gücünün kanıtı olarak görülebilecek, her yaştan dinleyiciye hitap eden bir kılavuz.

 

Bu haber toplam 2501 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Adres Kıbrıs 391 Sayısı

Adres Kıbrıs 391 Sayısı