1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Güzelyurt'ta sahte para
Güzelyurt'ta sahte para

Güzelyurt'ta sahte para

Sahte para tedavüle sürdüğü iddia edilen 1 kişi tutuklandı.

A+A-

Güzelyurt’ta A.A.,  sahte 200 TL’lik banknot tedavüle sürdüğü gerekçesiyle tutuklanarak, bugün  mahkemeye çıkarıldı. 

Mahkemede meseleyle ilgili olarak yeminli şahadet veren polis memuru Murat Karahüseyin, zanlının “Sahte Para Tasarrufu, tedavüle sürme” ve “Sahtekârlıkla para temini” suçlamalarıyla tutuklandığını belirtti.

Karahüseyin, zanlı A.A.’nın  10-13.04.2019 tarihleri arasında, Güzelyurt’ta, İzzet Kombos Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren iki ayrı petrol istasyonuna giderek, tasarrufunda bulundurduğu ve sahte olduğunu bildiği B 178290171 seri numaralı 200 TL’lik banknotları, her iki iş yerinden de almış olduğu 100 TL tutarındaki akaryakıta karşılık görevliye vermek suretiyle tedavüle sürüp para üzeri olarak aldığı toplam 200 TL’yi sahtekarlıkla temin ettiği tespit edildiğini söyledi. Karahüseyin, olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine zanlının tespit edilerek tutuklandığını, üzerinde ve ikametgâhında yapılan aramada ise aynı seri numaralı toplam 9 adet daha sahte 200 TL’lik banknot bulunarak emare olarak alındığını belirtti.

Zanlının gönüllü ifade verip, suçlamaları kabul ettiğini ancak tahkikatın devam ettiğini, aranan emareler alınacak ifadeler olduğunu söyleyen Karahüseyin, zanlının üç gün tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Murat Soytaç, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının üç gün tutuklu kalmasına emir verdi

 

Bu haber toplam 2551 defa okunmuştur
İlgili Haberler