1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Güzelyurt’ta festival harcamalarına tepki
Güzelyurt’ta festival harcamalarına tepki

Güzelyurt’ta festival harcamalarına tepki

CTP Güzelyurt İlçe Yönetim Kurulu, Güzelyurt Belediyesi’ni “halkın parasını şatafat adına harcamakla” suçladı.

A+A-

CTP Güzelyurt İlçe Yönetim Kurulu, Güzelyurt Belediyesi’ni “halkın parasını şatafat adına harcamakla” suçladı.

Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ı, Güzelyurt Portakal Festivali için ihaleye çıkmadan 1 milyon TL’nin üzerinde harcama yapmakla suçlayan CTP’nin açıklaması şöyle:

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar alışkanlık haline getirdiği ‘bir usta bir memleket’ anlayışı ile belediyeyi yönetmeye devam ediyor. Güzelyurt Portakal Festivali nedeni ile takındığı tavır ve yaptığı uygulamalar adeta bunu gözler önüne seriyor. Belediye Meclisi üyelerinin bilgisine getirmeden ve onayını almadan festival yapmaya çalışan Belediye Başkanı yasaları çiğneyerek suç işliyor. Belediye Meclisi’nin onayı olmayan, miktarı belli olmayan bir festival bütçesi ile yola çıkan Belediye Başkanı halkın parasını keyfi bir şekilde harcamaya devam ediyor.

İhaleye çıkmadan 40 bin dergi, yüzlerce bilboard, afiş ve reklam işi yaptıran 300’ün üzerinde kişiyi yurt dışından festivale davet edip ağırlamaya çalışan ve halkın parasını şatafat adına harcayan Belediye Başkanı’na dur diyoruz! Yurt dışından getireceği sahne sanatçılarına ne kadar ücret ödeyeceğini sadece kendisi ve müdürü biliyorsa bu konuda şaibe yok mudur? Sayıştay raporlarında tespit edilen ve geçtiğimiz yıllarda festival giderleri konusunda birçok usulsüzlük yapıldığı orta yerde dururken tüm uyarıları kulak ardı eden Belediye Başkanı ve müdürü acaba ne yapmaya çalışmaktadır? Yıllardır Güzelyurt Atatürk düğün salonunun bir tuvalet sorununu çözemeyen Belediye Başkanı bir festival için 1 milyon TL’nin üzerindeki bir miktarı harcama cesaretini nereden alıyor?

CTP Güzelyurt İlçesi olarak Belediye Başkanı’nın anti-demokratik tutumunu, savurganlığını, keyfi ve şaibeli harcamalarını bir kez daha gözden geçirmesi konusunda çağrı yapıyoruz. Festival yapılmasına asla karşı olmamakla birlikte yapılacak tüm etkinliklerin, yapılacak tüm harcamaların Belediye Meclisi üyelerinin bilgisi ve onayı çerçevesinde şeffaf olarak yapılması konusundaki hassasiyetimizi yineleyerek halkımızdan kuruş kuruş toplanan paraların en rantabıl şekilde kullanılmasını talep ediyoruz. Uyarılarımıza kulak verilmemesi durumunda Özçınar ve ekibinin uygulamalarını yakından takip ederek halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz.

 

 

Bu haber toplam 2655 defa okunmuştur