1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. GÜNEYDE ARANIYORDU KUZEYDE ÇIKTI!
GÜNEYDE ARANIYORDU KUZEYDE ÇIKTI!

GÜNEYDE ARANIYORDU KUZEYDE ÇIKTI!

Kıbrıs’ın güneyinde 40 yaşındaki bir çifti evlerinde bıçaklayan ve bir kişiyi öldürmekten aranan cinayet zanlısı Malkit Singh, Girne’de tespit edilerek tutuklandı. Zanlı, ‘askeri yasak bölgeyi ihlal’ etme suçlamasıyla ilgili tutuklandı. Askeri mahkemeye

A+A-

Fehime ALASYA

Ağustos ayında Lefkoşa’nın Ayios Dhometios bölgesinde işlenen bir cinayet ile ilgili aranan Malkit Singh, Girne’de yakalandı.

Kıbrıs’ın kuzeyine nereden geçtiği henüz belirlenemeyen cinayet zanlısı, Girne’de tespit edilerek ‘askeri bölgeyi ihlal etmekten’ tutuklandı.

Birinci dereceden askeri yasak bölgeyi ihlal etme suçundan tutuklanan zanlıyla ilgili gelişmelerin seyrinin, tahkikatın durumuna göre netlik kazanacağı belirtildi. 

Zanlının çıkarıldığı askeri mahkemede güneyde işlediği suça ilişkin hiçbir konu yer almazken, sadece askeri yasak bölgeyi ihlal suçlaması yer aldı.

Kıbrıs’ın kuzeyinde polis, zanlının ‘cinayet zanlısı’ olduğuna ilişkin hiçbir açıklama yapılmazken, YENİDÜZEN’e konuşan Suç ve Suçlara İlişkin Teknik Komitesi Eş Başkanı Hakkı Celal Önen, 7 Eylül tarihinden beridir konunun Türk polislerinin bilgisinde olduğunu ve zanlının Kıbrıs’ın kuzeyinde de arandığını ifade etti.

 

Cinayet Cyprus Mail gazetesi’nde yer almıştı

Öte yandan Cyprus Mail gazetesi, 28 Ağustos tarihli haberinde işlenen cinayetle ilgili bilgisi olanlara polise yardımcı olmaları yönünde çağrı yapmıştı. Gazetenin haberine göre, cinayet, 27 Ağustos Pazar günü Lefkoşa’nın Ayios Dhometios bölgesinde gerçekleşti. Sadece 40 yaşında ve Kıbrıslı olmadıkları belirtilen ve isimler açıklanmayan çift sabah saat 04.00 sıralarında kaldıkları evde bıçaklandı. Lefkoşa Genel Hastanesi’nde kaldırılan çift ameliyata alınırken, erkeğin sabah saat 07.00 dolaylarında yaşamını yitirdiği haber verildi. Haberde ayrıca, erkeğin göğsüne ve sırtına 7, kadının ise karın bölgesine 4 bıçak darbesi aldığı yer aldı.

Hindistan vatandaşı olan cinayet zanlısı Malkit Singh’in saldırıya uğrayan çift ile kişisel sorunları olduğu iddia edildi.

 

Hakkı Celal Önen: “Şu anda teknik komite düzeyinde bilgi alışverişi yapılıyor”

Suç ve Suçlara İlişkin Teknik Komitesi Eş Başkanı Hakkı Celal Önen, 7 Eylül tarihinden beridir Kıbrıslı Rum polislerle iletişim içerisinde olduklarını ve Malkit Singh adlı kişinin cinayet suçundan arandığını bildiklerini belirterek, kuzeyde de şahsın arandığını ifade etti.

Kıbrıs’ın güneyindeki polisler ile iletişim içerisinde olduklarını anlatan Önen, bilgi alışverişinde bulunulduğunu ve gelişen olaylar neticesinde nasıl bir yol izleneceğinin belirleneceğini belirtti.

Önen, “Şu anda teknik komite düzeyinde bilgi alışverişi yapılıyor, biraz tahkikat ilerlesin, ona göre belli olacak.

Elde edilecek şahadete bağlı Askeri mahkeme dışında farklı bir işleme de tabi tutulabilir. Ama şu an bir şey söylemek erken” dedi. 

Bu şahsın yakalandığı bilgisini geçtiğimiz gün edindiğini kaydeden Önen, şahsın Ağustos ayı sonunda bir cinayet işlediğini ve Kıbrıs’ın kuzeyinde de polis ekiplerince arandığını belirtti.

Önen, Rum tarafında cinayetten aranan zanlının, Kıbrıs’ın kuzeyinde bir yerde çalıştığını  ifade etti.

 

Kuzey’e nereden geçtiği tespit edilemedi

 

Güneyde cinayet zanlısı olarak aranan 26 yaşındaki Malkit Singh, kuzeyde yakalandı. Adaya nereden geçtiği tespit edilemeyen Singh, ‘Askeri bölgeyi ihlal’ etme suçuyla ilgili olarak tespit edilip, tutuklandı.

Geçtiğimiz akşam Girne’de yakalanan 26 yaşındaki cinayet zanlısı Malkit Singh, ‘Birinci dereceden askeri yasak bölgeyi ihlal etme’ suçlamasıyla Lefkoşa’da Askeri Mahkemeye çıkarıldı. Yargıç Murat Soytaç huzurunda görülen davada, Savcı Doğa Tokay, Polis Memuru Aytan Özoğlu’yu tanık olarak dinletti.

 

“Işık ve köprü olan bir yerden geçti”

Mahkemede yeminli şahadet veren Özoğlu, zanlının, geçen akşam, (11/10/2017 tarihinde) tespit edilerek tutuklandığını belirtti. Başlatılan soruşturmada zanlıdan gönüllü ifade alındığını ve henüz adaya nereden giriş yaptığının tespit edilemediğini belirtti. Özoğlu, zanlının beyanında ışık ve köprü olan bir yerden geçtiğini ve kaçak olduğunu kabul ettiğini ve zanlının gönüllü ifade verdiğini belirtti. 

Özoğlu, zanlının KKTC’ye yasal girişi olmadığını ve bereden geçtiğinin tespit edilemediğini belirterek, 1 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti. 

Yargıç Murat Soytaç, talep edilen sürenin uygun olduğunu ve zanlının tahkikat amaçlı 1 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

 

 

///

 

Suç ve Suçlara İlişkin Teknik Komitesi Eş Başkanı Hakkı Celal Önen;

 

“Şu anda teknik komite düzeyinde bilgi alışverişi yapılıyor, tahkikat biraz ilerlesin, ona göre ne olacağı belli olacak”

 

Bize 7 Eylülde ulaşan Rum polisi cinayetten bu kişiyi aradığını söyledi. Bu şahsın cinayetten aradığı kuzeydeki polislerin de elinde olan bir bilgiydi. Bize şahsın dün yakalandığı bilgisi verildi. Kıbrıs’ın kuzeyinde bir yerde çalışıyormuş, bu tarafta yakalandı. Ağustos ayı sonlarında işlenmiş bir cinayetinden aranıyormuş. 

Askeri mahkemeye çıkarıldı çünkü adaya kaçak girdi.

O taraftaki polis ile iletişim içerisindeyiz. Tahkikat gelişsin, ona göre bakalım.

Şu anda teknik komite düzeyinde bilgi alışverişi yapılıyor, tahkikat biraz ilerlesin, ona göre ne olacağı belli olacak.

Elde edilecek şahadete bağlı Askeri mahkeme dışında farklı bir işleme de tabi tutulabilir. Ama şu an bir şey söylemek erken.

Suçu varsa burada da yargılanacak ama tüm bunları konuşmak için daha erken.

 

 

 

Bu haber toplam 3300 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler