1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Güneyde 1904 test, 5 yeni vaka
Güneyde 1904 test, 5 yeni vaka

Güneyde 1904 test, 5 yeni vaka

Kıbrıs'ın güneyinde bugün 1904 test yapıldı, 5 yeni vaka tespit edildi.

A+A-

Kıbrıs'ın güneyinde bugün 1504 test yapıldı, 5 yeni vaka tespit edildi.

Kıbrıs Epidemiyolojik İzleme Birimi'nden elde edilen verilere göre, yeni COVID-19 hastalığı ilgili olarak, toplam 1.504 laboratuvar testinden 5 SARS-CoV-2 virüsü vakası tespit edildi.

Virolog Leontios Kostrikkis, vakaların üçünün ada dışından gelen yurttaşların takibi sonucu belirlendiğini açıkladı. Ülkeye yeni gelenlere bu amaçla 160 test yapıldı. Yurt ışında gelen 3 vakanın karantina otelinde tutulduğu bilgisi de paylaşıldı.

Bir diğer yeni vaka devlet hastanesi laboratuvarlarında yapılan 104 test içinde saptanırken, kuaför ve güzellik uzmanlarına yönelik 616 test sonucu da 1 vaka saptandı.

Virolog Leontios Kostrikkis, “Epidemiyolojik resimde ciddi bir değişiklik yok, sayılar yeterince tatmin edici ve Epidemiyoloji Komitesi gelişmelerden memnun ”dedi.

Bilimsel Kurul Direktörü Dr. Marios Loizou da hastalar hakkında bilgi verdi, Mağusa Paralimni Genel Hastanesi'nde 3 kişinin tedavilerinin sürdüğünü belirtti. Lefkoşa Genel Hastanesi'nde ise 3 hasta solunum cihazına bağlı olarak yoğun bakımda tedavi görüyor.
 

 

Bu haber toplam 2230 defa okunmuştur
Etiketler : ,