1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. GÜKAD’ın salı söyleşileri devam ediyor
GÜKAD’ın salı söyleşileri devam ediyor

GÜKAD’ın salı söyleşileri devam ediyor

Güzelyurt Geliştirme ve Kalkındırma Derneği’nin (GÜKAD) toplumu eğitim, sağlık, kültür ve ekonomi gibi alanlarda bilgilendirme ve farkındalık yaratma amacıyla düzenlediği ‘Salı Söyleşileri’ devam ediyor.

A+A-

Güzelyurt Geliştirme ve Kalkındırma Derneği’nin (GÜKAD) toplumu eğitim, sağlık, kültür ve ekonomi gibi alanlarda bilgilendirme ve farkındalık yaratma amacıyla düzenlediği ‘Salı Söyleşileri’ devam ediyor.

Bu çerçevede geçen akşam  ‘İşinizi Şansa Bırakmayın, Kalbinize İyi Bakın’ sloganıyla “kalp ve damar hastalıkları” konusu ile “Yarım Kalmış Bir Yaşam, Dr. Burhan Nalbantoğlu” kitap tanıtımı etkinliği gerçekleştirildi.

GÜKAD’dan verilen bilgiye göre, etkinlik, geçtiğimiz gün trafik kazasında yaşamını yitiren eski milletvekili Tahsin Mertekçi anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Ardından etkinliğin açılışını yapan GÜKAD As Başkanı Süleyman Mert, dernek olarak ülkede ve bölgede önemli konuları gündeme getirmeye çalıştıklarını belirterek, bu amaçla çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

 

“Elde edilen gelirlerle sağlık servislerine katkı sağlanıyor”

GÜKAD’ın gerçekleştirdiği etkinliklerden elde ettiği gelirin bir kısmını, sağlık servislerinin bazı ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik kullanıldığını da aktaran Mülazimoğlu, derneğin sağlık alanına karşı hassasiyetinin devam edeceğini ifade etti. GÜKAD Lokali’nde yer alan etkinliğin ilk bölümünde kalp ve damar hastalıkları konuşuldu.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hasan Feray ve Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hasan Birtan’ın konuşma yaptığı bu bölümde, kalp hastalıklarına dair ülkedeki tablo aktarıldı. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hasan Feray, kalp hastalıklarının hem dünyada hem de ülkemizde görülme sıklığı ve ölüm oran açısından ilk sırada olduğuna dikkat çektiği konuşmasında, kalp krizine bağlı ölümlerin çok genç yaşlara kadar indiğini belirtti.

 

 

 

“Yarım Kalmış Bir Yaşam Dr. Burhan Nalbantoğlu”

Kalp ve damar hastalıklarının konuşulmasından sonra, etkinliğin ikinci bölümü olan, ‘Yarım Kalmış Bir Yaşam, Dr. Burhan Nalbantoğlu” kitabının tanıtımına geçildi.

Dr. Burhan Nalbantoğlu’nun yaşamına dair kısa film gösterimiyle başlanan tanıtım, kitabın yazarları Gazeteciler Özgül Gürkut ve Damla Soyalp tarafından yapıldı.

Gürkut ve Soyalp gerçekleştirdikleri sunumda, Kıbrıs Türk Tabipleri Odası yayını olan, toplam 528 sayfalık biyografi-belgesel türündeki kitabın, yakın tarihte önemli izler bırakan Dr. Burhan Nalbantoğlu’nun yaşamından kesitleri içerdiğini anlattı.

Kitabı yazarken 60 kişiyle yüz yüze görüştüklerini ayrıca, Kuzey ve Güney Kıbrıs’taki Meclis tutanaklarından da faydalandıklarını ifade eden Gürkut ve Soyalp, kitabın her kademesinde katkıda bulunanlara teşekkür ettiler.

Söyleşi, soru cevap bölümüyle tamamlandı.

Bu haber toplam 1616 defa okunmuştur
Etiketler :