1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Girne'deki hırsızlık olayında 2 tutuklu
Girne'deki hırsızlık olayında 2 tutuklu

Girne'deki hırsızlık olayında 2 tutuklu

Lefkoşa ve Girne’de dün yaşanan akıl almaz hırsızlık olayları pes dedirtti. Biri mezarlıkta diğeri oto parkta iki ayrı hırısızlık olayı yaşandı. Girne'deki olayda 2 kişi tutuklandı

A+A-

Lefkoşa Mezarlığı’nda dün öğle saatlerinde bir cenaze törenine katılan Hasan Güngör isimli yurttaş, cenaze sonrası aracının camlarının kırık vaziyette buldu.

YENİDÜZEN’e konuşan Güngör, cüzdanı arabasının içinde unuttuğunu söyleyerek, “cüzdanım görünmeyen çukur bir bölümdeydi. İçinde kredi kartları ve kimlik kartım falan vardı. Hırsızlar onu görmedi. Bunla profesyonel tipler” dedi.

Girne Baldöken oto parkında ise dün akşam Aylin Akdeniz’e ait aracın camını kırarak içine giren hırsızlar, arabayı yağmalarken arabanın sahipleri ile karşı karşıya geldi. Hırsızları kovalayan Aylin Akdeniz’in eşine bıçak çekildi.

Polis soruşturma kapsamında olayla ilgili isimlerinin baş harfleri A.K. (E-28) ve M.K. (E-22) olan şahısları Girne'de tespit ederek tutukladı. Polis soruşturması sürüyor.

YENİDÜZEN

Lefkoşa ve Girne’de dün yaşanan akıl almaz hırsızlık olayları pes dedirtti. Lefkoşa Mezarlığı’nda öğle saatlerinde bir cenaze törenine katılan Hasan Güngör isimli yurttaş, cenaze sonrası aracının camlarının kırık vaziyette buldu. Aracın içinde bir şey çalınmazken, olay polise intikal etti.

Öte yandan dün akşam Girne Baldöken oto parkında Aylin Akdeniz’e ait aracın camını kırarak içine giren hırsızlar, arabayı yağmalarken arabanın sahipleri ile karşı karşıya geldi. Hırsızları kovalayan Aylin Akdeniz’in eşine bıçak çekildi.  Hırsızlar, olayı görüp polisi aramaya çalışan bir vatandaşa ise bıçak çekip telefonunu gasp ettiler. Akdeniz’in eşi polis karakoluna giderek şikayetçi olurken, o sıralarda da aynı hırsızlar oto parkta kızı ile bekleyen Aylin Akdeniz’in yanına giderek, bunu yapanların eşkalini teyit edip edemeyeceklerini sordu.

 

 

Güngör: “Polise ifade verdim ki farkındalığı uyansın”

Bu arada YENİDÜZEN’in ulaştığı Hasan Güngör, dün öğle namazında yaşadığı olayı anlattı, yaşananlara tepki gösterdi. Bir tanıdığının cenaze törenine katılan ve arabasını mezarlığın içerisine park eden Güngör,  saat 13.30’da arabasına gittiği zaman camlarını kırık vaziyette bulduğunu aktardı. Cüzdanı arabasının içinde unuttuğunu söyleyen Güngör, “cüzdanım görünmeyen çukur bir bölümdeydi. İçinde kredi kartları ve kimlik kartım falan vardı. Hırsızlar onu görmedi. Bunla profesyonel tipler” dedi. Durumu polise bildiren Hasan Güngör, “polise ifade verdim ki farkındalığı”uyansın. Sosyal medyada olayı duyan dostlar dün ve bugün bana ulaşarak, birçok kişinin mezarlıkta benzer olayın başına geldiklerini anlattı. Bu olayları kimi polise bildirdi kimi ise bildirmedi. Bu nedenle basına çıkmayan olaylar da var” dedi.

 

q1-035.gif

 

 

Akdeniz: “Aracımız yağmalarlarken bulduk, peşlerinden koşan eşime bıçak çektiler”

Öte yandan Girne Baldöken oto parkında yaşadıklarını Aylin Akdeniz sosyal medyadan şöyle paylaştı:

“Baldöken otoparkında ve Girne Limanında, ne mal ne de can güvenliğimizin kalmadığını deneyimledik... Güvenle aracımızı park ettiğimiz Baldöken otoparkında aracımızı camı taşla kırılmış içerisi yağmalanırken içerinde iki hırsızla bulduk... Hırsızları limanın içine doğru kovalayan eşime Chimera Cafe 'nin önünde bıçak çeken hırsızlar, eşime yardım etmek için polisi arayan vatandaşa da bıçak çekip cep telefonunu da gasp ettiler... 155 polis imdat hattına ulaşılamadığı için eşim polis karakoluna gittiği sırada da aynı hırsızlar otoparkta bekleyen ben, kızım ve arkadaşlarımızın yanına gelip bunu yapanların eşkalini teyit edip edemeyeceğimizi soracak kadar da gözleri kara idi… 
Bütün bunlar kotu bir kabus olmalı, bu kabusun yaşandığı yer Kıbrıs hele ki güzelim Girne’m olmamalı...
KKTC polis teşkilatı, Girne Belediyesi, KKTC Turizm Bakanlığı ve duyarlı vatandaşlar olarak adamızı nasıl yeniden eski güvenli günlerine döndürebiliriz? Yapılabilecek çok şey, alınabilecek çok basit tedbirler mevcut. Yeter ki niyet olsun, birlik olunsun…

2 kişi tutuklandı

Öte yandan Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamada olay dün 01.30’da meydana geldi. Aylin Akdeniz’e ait jeep aracın ön camını kırarak araçtan 1545 TL, 300 Euro nakit paralar ile CD seti gibi bazı eşyaları çaldıkları sırada fark edilen iki erkek, kaçmaya çalıştıkları sırada, Aylin Akdeniz’in eşi Güray Denge ve ona yardıma gelen Munawar Hussein’e direnç gösterdi.

Saldırganlardan biri, Denge ve Hussein’e gelişigüzel bıçak sallarken diğer saldırgan Hussein’i darp ederek telefonunu alıp kaçtı. Polis soruşturma kapsamında olayla ilgili isimlerinin baş harfleri A.K. (E-28) ve M.K. (E-22) olan şahısları Girne'de tespit ederek tutukladı. Polis soruşturması sürüyor.

yeniduzen-satin-aliniz-923.jpg

Bu haber toplam 4231 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler