1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. GİRNE’DE 'OTEL' KRİZİ
GİRNE’DE OTEL KRİZİ

GİRNE’DE 'OTEL' KRİZİ

Doğan Türk Birliği, Türk Ocağı ve Girne Halk Evi gibi köklü spor takımları, Girne bölgesinde bulunan tek büyük spor tesisinin, otel yapımı için Pia Bella Hotel’e 49 yıllığına kiralanmasından endişe ediyor. Pia Bella Hotel Direktörü Ali Çağıner ve De

A+A-

 


Doğan Türk Birliği, Türk Ocağı ve Girne Halk Evi gibi köklü spor takımları, Girne bölgesinde bulunan tek büyük spor tesisinin, otel yapımı için Pia Bella Hotel’e 49 yıllığına kiralanmasından endişe ediyor. Pia Bella Hotel Direktörü Ali Çağıner ve Devlet Emlak Malzeme Müdürlüğü bu durumun doğru olmadığını belirterek, “otel yapımı yok alan spor amaçlı kullanılacak” dedi.

 

MAĞDUR OLURUZ…

 DTB Spor Kulübü Başkanı Bayar Piskobulu: “Spor kulüplerinin kullandığı yerin otele kiralanarak yapılandırmaya gidilmesi yanlıştır. Spor Bakanlığıyla yapılan protokolle alan spor kulüplerinin kullanımına verildi. Haftada bir antrenman, hafta üç, minimum iki kez orada maç yapılır. Eğer orası aynı protokole bağlı olarak kullanılacaksa, yapılandırma olmayacaksa buna karşı değiliz. Ancak kulüplerin kullanımına verilmeyecekse çok mağdur olacağımız açıktır”

 

ALTERNATİF YOKSA KARŞIYIZ…

Türk Ocağı Spor Kulübü As Başkanı Fahri Altınör: “Pia Bella Otel’in yatırım yapmasına karşı değiliz ancak hem spor kulüplerinin hem de halkın yararlanabileceği bir spor tesisinin yapılması şarttır. Hükümet spor kulüplerine başka bir alternatif yer yapmadığı sürece söz konusu alanın otele çevrilmesine karşı çıkacağız. Kıbrıs Türk futbolunun zarar görmesini istemiyoruz”

 

OTEL YAPIMI YOK…

Pia Bella Hotel Direktörü Ali Çağıner: “Otel yapacağımıza dair çıkan duyumlar yalandır. 2006 yılında yapılan sözleşme gereği söz konusu yer spor amaçlı olarak kullanılmaya devam edilecek. Yapılan kira sözleşmesi 49 değil 10 yıllıktır”

 

SPOR AMAÇLI KALACAK…

Devlet Emlak Malzeme Müdürü Sadık Ulupınar: “Pia Bella’ya spor tesisleri için kiralandı. Söz konusu alan spor amaçlı olarak çeşitlendirilerek kullanılmaya devam edilecek. Hiçbir şekilde otel yapımı söz konusu değildir”

 

HABERİN AYRINTILARI BUGÜN YENİDÜZEN’DE

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1473 defa okunmuştur