1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Girne’de liselerin yarışma heyecanı
Girne’de liselerin yarışma heyecanı

Girne’de liselerin yarışma heyecanı

Liselerarası Müzik Yarışması’nda geri sayım sürerken; 19 Mayıs Türk Maarif Koleji, The English School of Kyrenia ve Girne Amerikan Koleji çalışmalarını hızlandırdı. 18 Nisan’da Atatürk Stadyumu’nda yer alacak finale, 16 liseden 17 grup katılacak.

A+A-

Liselerarası Müzik Yarışması’nda geri sayım sürerken; 19 Mayıs Türk Maarif Koleji, The English School of Kyrenia ve Girne Amerikan Koleji çalışmalarını hızlandırdı. 18 Nisan’da Atatürk Stadyumu’nda yer alacak finale, 16 liseden 17 grup katılacak.
Öğrencileri ile birlikte yoğun ama güzel bir çalışma içerisinde olduklarını kaydeden The English School of Kyrenia Müzik Başkanı ve gruplarının sorumlu öğretmeni Destine Ahmet, heyecanlı bir bekleyişte olduklarını belirtti.
Girne Amerikan Koleji müzik öğretmeni İbrahim Özbaskın da kendisinin müzisyen olmasına rağmen, öğrencilerini sahnede izlerken daha çok heyecanlandığını söyledi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, okullarını en iyi şekilde yarışmada temsil edeceklerini söyleyen 19 Mayıs Türk Maarif Koleji Müzik öğretmeni ve grubunun sorumlu öğretmeni Ozan Ezdaş ise grupta yer alan öğrencilerinin ilk defa yarışmaya katıldıklarını kaydetti.
Yarışma, Telsim ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı işbirliğiyle ‘Vodafone Freezone’ adı altında düzenleniyor.


m2-066.jpg


Özün Şensoy (19 Mayıs Türk Maarif Koleji – Solist): İlkokulundan bu yana müzik ile ilgileniyorum. Müzik, hayatımın çok önemli bir yerinde duruyor. Müzik çalışmaları sayesinde, çok arkadaş edindim, yeni bir çevrem oldu. Hepimiz için müzik bir eğlencedir. Arkadaşlarımız ile birlikte yarışmaya hazırlanmak çok heyecan verici.     

Furkan Büyük (19 Mayıs Türk Maarif Koleji – Elektro Gitar): Uzun yıllardır müzik ile ilgileniyorum. Benim için çok değerli. Keşke herkes müziğin içinde olsa. Müzik sayesinde çevremi genişlettim ve çok arakadaş edindim. Yarışmaya katıkdığım için de çok heyecanlıyım. Okulumuzu temsil etmek için katılıyoruz.

Melisa Karanlık (Girne Amerikan Koleji – Solist): Son sınıf öğrencisiyim ve yarışmaya da son kez katıldığım için çok heyecanlıyım. Yarışmanın, herkese çok iyi bir fırsat sağladığını düşünüyorum. Üniversitede müzik okumayı düşünüyorum.

 

m1-085.jpg

Mehmet Davrandı (Girne Amerikan Koleji – Lead Gitar): Son sınıf öğrencisiyim. Yarışmanın da her zamanki gibi çok keyifli geçeceğini düşünüyorum. Çünkü inanılmaz bir atmosfer oluyor orada. Yarışma gününü sabırsızlıkla bekliyorum. Arkadaşlarımız ile bir araya gelerek müzik yapmak çok keyif verici.

Adem Cemal Kader ( English School of Kyrenia – Elektro Gitar): 7 yıldır gitar çalıyorum. Gitardaki yeteneğimi başka enstrümanlara da taşımayı amaçlıyorum. Kendi bestelerim de var. Yarışmaya ise çok heyecanlı bir şekilde hazırlanıyoruz.

Kaan Halil Akbıçak ( English School of Kyrenia – Bass Gitar): Üç yıl önce bass gitar çalmaya başladım. Müzik ve grup çalışmaları sayesinde yeni arkadaşlıklar edindim. Her çalışmamızda yeni bilgiler öğreniyoruz ve çok eğleniyoruz. Bir müzik aletini tek başına çalmak güzel değil bence. Arkadaşlar ile birlikte çalmak daha keyifli.

Bu haber toplam 4689 defa okunmuştur
Etiketler : ,