1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Girne Belediyesi'nde sürgün iddiaları
Girne Belediyesi'nde sürgün iddiaları

Girne Belediyesi'nde sürgün iddiaları

Dev-İş , 24 Haziran Yerel Seçimlerinin ardından Girne Belediyesi’nde siyasi baskı ve sürgünlerin başladığını savundu.

A+A-

Devrimci Genel İş (Dev-İş) , 24 Haziran Yerel Seçimlerinin ardından Girne Belediyesi’nde siyasi baskı ve sürgünlerin başladığını savundu. Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Dev-İş Başkanı Ömer Naşit, seçim döneminde Nidai Güngördü’yü desteklemeyen personelin görev yerlerinin değiştirildiğine işaret etti. Dev-İş Başkanı Naşit,  söz konusu işçilerin işlerine gitmeleri fakat görevleri kabul etmeyerek yapmamaları kararı alındığını açıkladı.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

Yerel seçimlerin ardından Girne Belediyesi’nde yaşanmakta olan gelişmeler hem iş yerinde örgütlü olan sendika DEV-İŞ açısından hem de kent sakinleri açısından kaygı verici gelişmelerdir.

 

Seçimlerin ardından tekrar seçilen Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, kendisini desteklemeyen veya siyasi görüşü farklı faklı olan çeşitli kesimlerden çalışanlara yönelik ciddi bir baskı mobbing ve yıldırma operasyonu başlatmıştır. Bunun da ötesinden şu ana kadar çoğunluğu teknik personel olan toplam 12 işçi yaptıkları işlerle alakasız olan bölümlere görevlendirilmişlerdir.

 

Bunlarla birlikte seçildiği günden beridir Nidai Güngördü sendikanın ‘hayırlı olsun’ ziyareti için tüm randevu girişimlerine rağmen görüşmek ve diyalog kurmaktan kaçınmakta, randevu taleplerine karşılık vermemektedir. 

 

Seçimlerin ardından Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün bu yıkıcı, iletişim kurmaktan kaçan ve işçiler üzerinde demokratik ve etik ilkeleri hiçe sayarak başlattığı baskı ve yıldırma eylemleri, gerek iş barışını gerekse de kent ‘huzurunu’ riske atmakta, zarar vermektedir.

 

Biz DEV-İŞ olarak bugüne dek tüm siyasi görüşlere eşit davranarak, işçilerin hakları ve toplumsal çıkarları doğrultusunda tavır aldık, duruş geliştirdik ve eyleme geçtik. Fakat buna rağmen bugüne dek Girne Belediye başkanı ile sürdürmeye çalıştığımız saygı ve anlayışa dayalı ilişkiyi ne yazık ki bizzat Girne Belediye Başkanı, son haftalarda yaptığı uygulamalar ile baltalamıştır. Tüm girişimlerimize rağmen bizi dikkate almayan, iletişimden kaçan ve işçiler üzerindeki baskıyı her gün daha da şiddetlendirerek çalışma barışını riske atmakta, kaosa oynamaktadır. Başkan’nın tavırları açıkça göstermektedir ki hedefi işçilerin örgütlülüğü ve sendikaları DEV-İŞ’tir. Fakat bilinmesini isteriz ki, bizler yaşananlara seyirci kalmayacağız.

 

Şu ana kadar 12 kişinin görevleri sırf düşüncelerinden dolayı değiştirilmiş, bir nevi Belediye içinde siyasi sürgüne maruz kalmışlardır. 12 kişinin dışında da onlarca personelin daha görevlerinde değişiklikler yapılacağı bilgisine ulaşmış durumdayız. Yaptığımız toplantılar sonucunda yapılan görevlendirmeler yani siyasi sürgünleri reddettiğimiz ve söz konusu işçilerin işlerine gitmelerinin fakat görevleri kabul etmeyerek yapmamaları kararı alınmıştır.

 

Açıkça ifade etmek gerekirse, ki gerekir, bu günden sonra Girne Belediyesi’nde yaşanacak olan tüm gelişmelerden, iş barışının bozulmasından ve huzursuzluktan sorumlu kişi hiçbir şekilde sendikayı muhatap dahi almayan, işçileri sırf siyasi görüşünden dolayı sürgüne gönderen ve kara listelerle çalışanlarını fişleyen Belediye yönetimi olacaktır.

 

Bu haber toplam 3236 defa okunmuştur
İlgili Haberler