1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Geçitkale’de ‘Yıldızlı Belediyeciliğe’ geri sayım
Geçitkale’de ‘Yıldızlı Belediyeciliğe’ geri sayım

Geçitkale’de ‘Yıldızlı Belediyeciliğe’ geri sayım

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler Geçitkale Belediye Başkan adayı Hasan Öztaş ve belediye meclis üyesi adayları dün akşam gerçekleştirilen etkinlikle halka buluştu.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi  - Birleşik Güçler Geçitkale Belediye Başkan adayı Hasan Öztaş ve belediye meclis üyesi adayları dün akşam gerçekleştirilen etkinlikle halka buluştu. Gerçekleşen etkinliğe Geçitkale halkı olmak üzere civar köylerden de katılım oldukça yoğun oldu. CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Mağusa İlçe Başkanı ve milletvekili Erkut Şahali, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Teberrüken Uluçay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ile Mağusa milletvekilleri Asım Akansoy, Ferdi Sabit Soyer ve Arif Albayrak da geceye katılanlar arasındaydı.

YORGANCIOĞLU: BAŞLICA UNSUR İNSAN
CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu CTP-BG’li belediye başkanlarının hizmet etme aşkı ile yanıp tutuştuğunu, halka karşı almış olduğu sorumluluğu layığı ile yerine getirdiğini belirtti. Sosyal belediyecilik kavramının tüm CTP-BG’li belediyelere kazandırıldığını anlatan Yorgancıoğlu, CTP-BG’nin yerel ve genel yönetim anlayışındaki başlıca unsurun ‘insan’ olduğunu söyledi. Artık hiçbir belediye başkanının mali kaynakları har vurup harman savuramayacağını belirten Yorgancıoğlu, yeni “Yerel Yönetimler Yasa Tasarısı”nın meclise sevk edildiğini hatırlattı. Yorgancıoğlu, “Yıldızlı Belediyecilik” kavramının CTP-BG yönetimlerinin yaptığı icraatlarla ortaya çıktığını ve diğer siyasi parti belediyelerinin yapmış olduğu işler yanında parladığı için yıldız unvanını aldığını belirtti.

ŞAHALİ: GEÇİTKALE MERKEZLİKTEN UZAKLAŞTIRILDI
CTP-BG Mağusa İlçe Başkanı Erkut Şahali, Geçitkale’nin yıldızının parlamasına dokuz gün kaldığını dile getirdi. Geçitkale bölgesinin kuzey Mesarya’nın merkezi ve kalbi olduğunu söyleyen Şahali, Geçitkale bölgesinin yanlış yönetim anlayışı ile merkezlikten uzaklaştığını ve bölgenin geri kalmış köylerinden biri haline geldiğini belirtti. 29 Haziran günü “Yıldızlı Belediyeciliğin” Geçitkale Belediyesi’nde taçlandıracağı gün olacağını kaydeden Şahali, CTP-BG’nin yerel yönetimler konuşunda kendini ispatladığını ve batmış belediyeleri kurtarmakta ustalaştığını söyledi. CTP-BG’nin yerel yönetimler anlayışındaki somut örneklerini ise uzakta aramamak gerektiğini ifade eden Şahali, Dikmen, Değirmenlik ve Gönyeli belediyelerinin canlı birer örnek olduğunu sözlerine ekledi.

ÖZTAŞ: ZAFERE SAYILI GÜN KALDI
CTP-BG Geçitkale Belediye Başkan adayı Hasan Öztaş da bölgenin insanları ile birlikte çıkmış oldukları yoldaki zafere dokuz gün kaldığını ve aynı yolu yürümekten gurur duyduğunu söyledi. Öztaş, CTP-BG yerel yönetimler vizyonunun 30 Haziran’dan sonra Geçitkale bölgesinde hayata geçeceğini dile getirdi. Kasaba ve köylerde yaşayan bölge halkının eşit hizmetler alacağını, huzurlu ve insanların yaşadıkları bölgeden mutlu olduğu bir kuzey Mesarya’nın yıldızını yaratacaklarını söyleyen Öztaş, bölge insanlarının özne olduğunu ve bölge halkına hak ettiği değeri vereceklerini belirtti. Belediyeciliğin sadece görev işi olmadığına gönül işi olduğuna vurgu yapan Öztaş, denk bütçenin temel kural olacağına dikkat çekti. Öztaş ayrıca şeffaf ve denetlenebilir bir Geçitkale Belediyesi yaratacaklarını söyledi.

Bu haber toplam 1905 defa okunmuştur
Etiketler : , ,