1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. GAÜ’den Nitovikla’ya kültür gezisi
GAÜ’den Nitovikla’ya kültür gezisi

GAÜ’den Nitovikla’ya kültür gezisi

GAÜ Okullar grubuna bağlı Lefkoşa’da bulunan The American Future Pre-School öğrencileri ve aileleri Kumyalı – Nitovikla’ya kültür gezisi düzenledi.

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar grubuna bağlı Lefkoşa’da bulunan The American Future Pre-School öğrencileri ve aileleri Kumyalı – Nitovikla’ya kültür gezisi düzenledi.

The American Future Pre-School öğrencileri ve öğretmenleri ‘’Kıbrıs Kültürünü Yaşayalım, Yaşatalım ve Kültür Elçilerimizi Yaratalım’’ sloganıyla yola çıktılar.

Anneleri, babaları, büyükanneleri ve büyükbabalarıyla otobüslere binerek bu yolculuğa çıkan küçükler unutulmaz hatıralarla geri döndüler.

Tarihi mağara içerisinde gerçekleştirilen etkinlikte, önce ekmek hamurunu yoğurup kendi ekmeklerini yaptılar. Daha sonra el makarnası ve gullurigya yapımını gördüler. Formada Kıbrıs Kekinin yapımına katkı koyup daha sonra tadına baktılar. Dribidezin tadına da bakan çocuklar ve aileleri daha sonra islimi tanıyarak, dibek kahvesinin yapımını izlediler.

Zekai Bey Evi olarak bilinen 3000 yıllık mağara restoran ta öğle yemeklerini yiyen çocuklar ve aileleri Kıbrıs Keki içerisinde bulunan madeni parayı bulan çocuğu kral veya kraliçe olarak seçtiler.

Etkinliğin sonunda sertifikalarını da alarak bir Kültür Elçisi olan öğrenciler ve aileleri evlerine mutlu döndüler.   

 

Bu haber toplam 1870 defa okunmuştur
Etiketler :