1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. GAÜ bin 500 mezun daha verdi!
GAÜ bin 500 mezun daha verdi!

GAÜ bin 500 mezun daha verdi!

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 2016 – 2017 Akademik Yılı 31’inci dönem mezuniyet töreninin 1’inci günü, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın katılımı ile gerçekleşti.

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 2016 – 2017 Akademik Yılı 31’inci dönem mezuniyet töreninin 1’inci günü, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın katılımı ile gerçekleşti.

Girne Amfi Tiyatrosu’nda gerçekleşen mezuniyet törenine, GAÜ Akademik ve idari kadrosunun yanısıra, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, devlet erkanı, öğrenciler ve veliler katıldı. Üniversitenin çeşitli bölümlerinden ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora dallarında toplam bin beş yüz öğrencinin diploma aldığı tören büyük çoşku ile gerçekleşti.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda iki bölüm halinde düzenlenen mezuniyet töreninin ilk bölümünde, doktora ve yüksek lisans öğrencileri yanında eğitim fakültesi, işletme fakültesi, denizcilik ve havacılık fakülteleri ile meslek yüksek okulu ve uygulamalı sosyal bilimler bölümlerinden mezun olan öğrenciler diplomalarını aldı.

Mezuniyet töreni başlangıncında selamlama geçişi gerçekeleştiren, GAÜ Eğitim uçakları DA40’lar, törene renk kattı.

Törende konuşmaları, GAÜ Rektörü Prof. Kutsal Öztürk, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar,  Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı gerçekleştirirken, mezunlar adına konuşmayı ise doktora birincisi Muharrem Özdemir yaptı.

Akıncı “GAÜ Gibi Güzide Bir Üniversiteden Mezun Olan Öğrenciler, Artık Hayat Okullarına Başladı

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı törende yaptığı konuşmada, acıların paylaşıldıkça azaldığı mutlulukların ise çoğaldığına vurgu yaparak, mezunlar ile ailelerinin coşkusunu paylaşmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

GAÜ gibi güzide bir üniversiteden birçok bilgiler edinen mezunların bugün artık  üniversite eğitimini tamamlayarak hayat okuluna başladığını belirten Akıncı, gençlerin aldıkları teorik eğitimleri burada pratiğe dökeceğini söyledi.

Hayatta gerçeklerin bazen sıkıntılı olabileceğine dikkat çeken Akıncı, mezunlara yaşamları boyunca  öğrenmeye devam ederek ülke ve kendileri için güzel bir gelecek yaratmalarını istedi.

Mezunlardan, arkadaşları, üniversiteleri ve KKTC ile bağlarını asla koparmamalarını isteyen Akıncı, mezunlara yeni hayatlarında başarı  diledi.

Ertuğruloğlu: “KKTC’yi Unutmayın”

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ise GAÜ’den mezun olup Anavatan Türkiye ve diğer 3’üncü ülkelere gidecek mezunlardan KKTC’nin  fahri elçileri olup, daha güzel ve özel bir ülke olması için katkı koymalarını istedi.
  
İnsanların yükseköğretim aldığı üniversite ve ülkeleri unutmadığı, bunun yaşamlarında özel yer tuttuğunu ifade eden Ertuğruloğu, yeni yaşamlarında başarılar dilediği mezunlardan  KKTC’yi  unutmamalarını diledi.

Berova: “Üniversite Adası Olma Yolunda Önemli Adımlar Atıldı”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ise, üniversite adası olma yolunda önemli adımlar atılan KKTC’de, dünyanın dört bir yanından yaklaşık 93 bin öğrencinin yüksek eğitim almakta olduğunu kaydetti.

KKTC’nin birer kültür elçisi olacağını belirttiği mezunların, ülkelerine döndüklerine iyi yerlere geleceklerine inanç belirten Berova, mezunları destekleyen aileler yanında onları yetiştiren akademisyenleri kutladı.

Akpınar: “En Çok Mezunu Bu Yıl Verdik”

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ise üniversitenin bu yıl en fazla mezun verdiği yıl olduğunu belirterek, 45 ülkeden bin 500 mezunun iki ayrı törenle diploma alacağını kaydetti.

Akpınar konuşmasının devamında ise şunları söyledi;

“Bugün GAÜ’den mezun olduğunuz resmi gün ve sizleri kutlamak için buradayız. Öncelikle bağlılığınız ve başarılarınız için sizleri yürekten kutluyorum. Bugün hayatınız için önemli bir dönüm noktası olan üniversite eğitimini tamamlıyorsunuz. Bundan sonrası için, hayatın sizi nereye götüreceğini düşünüyorsunuz. Geleceğiniz, bu dünyada anlayış, derin bağlantılar, cesaret ve sınırsız olasılıkları sürdürecektir. Bu günden itibaren, anlamlı bir hayat yaşamak için aldığınız bilgiyi etkinleştirmekle yükümlüsünüz. Kader sizi yönlendiriyor gibi görülsede, sizler kaderin efendisi olacaksınız. Çünkü hayatınızı siz harekete geçirebilirsiniz ve bu şekilde hayatınız sizi öngördüğünüz bir yolculuğa çıkarır. Bulunduğunuz yolu değiştirmek ve kendi kaderinizin dizginlerini geri almak içinde asla geç kalmadınız” dedi.

Mezunlardan  çok çalışmaları, her zaman hayal ederek ileriye bakmalarını, ülke ve toplumlarına faydalı işler yapmalarını isteyen Akpınar, okulu başarıyla tamamlayan mezunlar ve onları yetiştiren ailelere mutluluk ve başarı diledi.

Öztürk  “Amacımız Barış ve Sevgiyi Yayan Dünya İnsanları Yetiştirmek”

GAÜ Rektörü  Prof. Kutsal Öztürk de yaptığı konuşmada, 3 kıta, 7 ülkede faaliyet gösteren üniversitede 115 ülkeden öğrencinin bir kültür mozaiği içinde eğitim aldığını belirterek,  amaçlarının dünyaya barış ve sevgiyi  yayacak dünya insanları yetiştirmek olduğunu vurguladı.

Her mezunun GAÜ ve KKTC’nin birer fahri  elçisi  olduğunu ifade eden Öztürk, mezunlara yeni yaşamlarında başarılar diledi.

Özdemir: “Dünya Standartlarında Çadaş Eğitim için GAÜ Ailesine Teşekkür Ederim”

Mezunlar adına konuşan doktora birincisi Muharrem Özdemir ise kendilerine verilen çağdaş, dünya standartlarında eğitim için GAÜ ailesine teşekkür ederek,  GAÜ mezunu olmanın ayrıcalığını yaşayacaklarını kaydetti. Mezunların aldıkları bu eğitimle ülke ve milletleri için güzel şeyler yapmalarını dileyen  Özdemir, mezunlara yeni yaşamlarında mutluluk ve başarılar diledi.

Konuşmaların ardından GAÜ Müzik Öğretmenliği Bölüm Başkanı Ahmet Sönmezler’ in sunmuş olduğu müzik dinletisi ve mezunların gerçekleştirdiği dans gösterisi geceye renk kattı. Öğrenciler diplomalarını alırken, tören; muhteşem bir havaifişek gösterisi ile sona erdi.

img_5249.jpg

img_5342.jpg

img_5195.jpg

img_5491.jpg

 

Bu haber toplam 3837 defa okunmuştur
Etiketler :