1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. FOGEM genç grubu Karadağ’da festivale katıldı
FOGEM genç grubu Karadağ’da festivale katıldı

FOGEM genç grubu Karadağ’da festivale katıldı

FOGEM 10-16 Temmuz tarihlerinde Karadağ’da yapılan uluslar arası gençlik festivaline katıldı.

A+A-

Lefkoşa Folklor ve Gençlik  Merkezi Derneği FOGEM 10-16 Temmuz tarihlerinde Karadağ’da yapılan uluslar arası gençlik festivaline katıldı. Genellikle balkan ülkelerinden katılan  sekiz farklı ülkeden ve Karadağ’ın yerli gruplarının gösteriler yaptığı festivalde ülkemizi FOGEM gençleri temsil etti.

Karadağ ın Podgorica kentinde yapılan gösterilerde ülkemizin dansları ve müzikleri büyük ilgi gördü. Gerek şehrin farklı yerlerinde yapılan kortej yürüyüşleri gerekse sahne gösterilerinde gençlerimizin performansı  çok beğenildi.

Karadağ’ın turistik kentlerinden olan Budva, Kotor Perast gibi şehirlere de ziyaretler yapan FOGEM kafilesi 26 kişiden oluşmaktaydı. Podgorico kentinde konaklayan grubumuz festival içerisinde yapılan bir etkinlikte ülkemizin “susta” oyununu da katılımcı tüm ülke dansçılarına öğretti ve yüzlerce genç hep birlikte bu oyunumuzu kent meydanında oynadı.

Bu yıl onuncu yılını kutlayan FOGEM derneği önümüzdeki günlerde yirmi yedi ülkenin katılacağı “Büyükçekmece Altın Köprü Halk dansları festivali ve Yarışmasında da ülkemizi temsil edecek.

Bu haber toplam 2084 defa okunmuştur
Etiketler : ,