1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Fellahoğlu, LTB'yi anlattı
Fellahoğlu, LTByi anlattı

Fellahoğlu, LTB'yi anlattı

Lefkoşa Belediye Başkanı Kadri FELLAHOĞLU belediyede yaşanan son gelişmeleri YENİDÜZEN’e değerlendirdi

A+A-

 

'Tahsilatta önemli artış sağlandı,
MAAŞLARI ÖDEYEBİLECEĞİZ'

KADRİ FELLAHOĞLU ŞUNLARI SÖYLEDİ:
Bu yapı böyle sürmez, değişecek.
Tahsilatta önemli artış sağlandı, maaş ödeyebileceğiz.
Bir sendikacı çıkıp eleştiriyor ama, öneri yapmıyor.
Mevcut durumu sürdürme niyetinde olanlara asla müsaade etmeyeceğim.
Herkes bilsin, zafiyet dönemi bitti, zaman belediyeyi kurtarma zamanıdır.
Yeni borç yapılanması için Ziraat Bankası ile görüşeceğim…
Bir yıl geri ödemesiz, 90 bin TL’yi alır, giderlerimizde azaltma yapmazsak, aynı sorunlar 6 ay  sonra yeniden yaşanır.
Giderlerimizi azaltmak da kaçınılmazdır.
Belediyede “Disiplin Kurulu” süreci de başladı, işe aylarca mazeretsiz gitmeyen 12-13 kişi  Disiplin Kurulu’na sevk edildi.
Herkes saygılı olmayı öğrenecek, saygısızlığa tahammül etmem, etmeyeceğim


Meltem SONAY


Seçimlerden önce ‘LTB’nin düşürüldüğü durumun sürdürülebilir olmadığını’ söylediğine vurgu yapan LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, bu yapıyı kesinlikle aynı anlayışla sürdürmeyeceğini ve mevcut yapıyı doğru düzgün bir şekilde sürdürülebilir bir noktaya getirmeyi amaçladığını söylediğini hatırlattı, bugün de bunun için çalıştığının altını çizdi.

Tahsilatta önemli artış… İlk maaş çıkacak…
Bugün de bu amaç ve hedefle görevde olduğunu altını çizen Başkan Fellahoğlu, çalışanların özveriyle çalıştığını işaret ederken, Nisan ayının emlak vergilerinin ilk taksit için son tarih olduğundan tahsilatta önemli bir artış sağlandığını açıkladı.
“Büyük ihtimalle maaşları ödeyecek miktara ulaşılacak” diyen Fellahoğlu, ‘Peki ondan sonraki ay ne yapacağız’ sorusuna, bu günlerde basında ‘eleştiri yapanların’ yanıt vermesinin istedi.

“‘Kazanılmış haklara dokundurtmayız’ demek kolay…”
Fellahoğlu’nun ifadeleri şöyle:
“Ondan sonraki ay ne yapacağız? Eleştiri yapanlar cevap buna vermeli… Çalışanlar ne kadar daha özveriyle çalışacak? Çalışanların yatırımlarını yapmak, maaşlarını vermek boynumuzun borcu… Eleştirmek kolaydır. ‘Kazanılmış haklara dokundurtmayız’ demek kolaydır... Kaldı ki ortada hak mı kaldı?”
Çalışanların 7 yıldır İhtiyat Sandığı, 2 yıldır Sosyal Sigorta yatırımlarının yatırılmadığına, aylardır da maaş alamadıklarına işaret eden LTB Başkanı Fellahoğlu, “Amacım gelir gider dengesini sağlamak, LTB’yi hak ettiği ere taşımak, maaşları gününde ödemek, primleri yatırmak ve birikmiş borçları da ödemek, belediyeyi Lefkoşa Halkı’na sürekli ve düzenli hizmet edebilir duruma getirmektir” şeklinde konuştu.

“LTB’ye verilebilecek her türlü zarar verildi”
Bu güne kadar LTB’ye yapılabilecek her türlü kötülüğün yapıldığına, verilebilecek her türlü zararın da verildiğini işaret eden Fellahoğlu, “Bir ekibi organize etseler, deseler ki, ‘gidin bu kuruma girin ve dağıtın, personelin hak ve menfaatlerini geriye götürün, gelir gider dengesini bozun’, bu ekip bu kadar başarılı olamazdı” şeklinde konuştu.
Bu nedenlerle ara seçimin yapıldığına ve halk iradenin de ortaya çıktığına işaret eden Başkan Fellahoğlu, şimdi yapılması gerekenin, belediyenin hangi yol ve yöntemlerle kurtarılabileceğinin düşünülmesi ve ona göre hareket edilmesi olduğuna vurgu yaptı.

“LTB’nin her ay 3 milyon TL açığı var…”
Lefkoşa Türk Belediyesi’nin her ay 3 milyon TL açığı olduğuna dikkat çeken Fellahoğlu, gelir gider dengesini bozan,  gereğinden fazla personel sayısı olduğunu belirtti, Hükümet’in de bunu yasallaştırdığını hatırlattı.
Belediyenin Devlet gelirlerinin de 2041’e kadar borçlara garanti edildiğine işaret eden Fellahoğlu, bir sendikacının çıkıp eleştirilerde bulunduğunu, ancak sorunların çözümüne yönelik bir tek öneri yapmadığını ifade etti.

“Bir sendikacı çalışan Provakatör gibi…”
“Bir sendikacı televizyona çıkıp popülizm yaptı. LTB zaten,  popülizmle alakalı ne yapılması gerekirse yapıldığı için bu hale geldi. Sendikacı bir çalışan çıkıp hala popülizm yapıyor ama bir tek kelime öneri yapmıyor” diyen Fellahoğlu, sendikacının bir ‘Provakatör’ gibi davrandığını, belediyenin zor durumdan kurtarılmamasına yönelik eylem içindeymiş gibi tavır sergilediğini belirtti.
Mevcut durumun sürdürülebilir olmadığını yineleyen Başkan, sürdürülmesi için çaba harcayanlara da asla müsaade etmeyeceğini vurgularken, bir sendikacının, siyasetçilerden fazla popülist tavrını anlamanın da mümkün olmadığını kaydetti.

“Herkes bilsin, zafiyet dönemi bitti…”
“Herkes bilmelidir ki LTB’yi Başkan olarak Kadri Fellahoğlu, Belediye Meclisi ve çalışanlarla birlikte yasalar çerçevesinde idare edecektir” diyen Başkan Fellahoğlu, belediyede bir zafiyet dönemi yaşandığını ve birilerinin kendini ‘idareci’ olarak gördüğünü ancak o dönemin bittiğini ve yeni bir dönemin başladığını vurguladı.

LTB şu anda kara listede…
LTB’nin şu anda çek yasağında, yani ‘kara listede’ olduğuna işaret eden Fellahoğlu,  göreve geldiği günden itibaren belediye bütçesinden tek kuruş harcanmadığını, kendi arabasını kullandığını, misafirlerine yaptığı izazı ikramları dahi ödediğini ifade etti.
Belediyenin hizmet için tüm ihtiyaçlarının da belediyeler, Belediiyeler Birliği ve özellikle de CTP’li belediyelerden ‘dilenerek’ ve ‘talep edilerek’ karşılandığına vurgu yapan Fellahoğlu, “Belediyemiz bunu hak etmektedir, böyle kalsın diyenler varsa, bunun takdirini de yine halkımız yapacaktır” şeklinde konuştu.

Maliye’ye ‘Temlikler kaldırılsın’ önerisi
Başkan Fellahoğlu, Belediye Meclisi’nde Demokrat Parti grubunun, Maliye Bakanlığı’na yazı yazılması ve ‘temliklerin kaldırılması’nın talep edilmesi önerisi için Meclis Üyelerinde Avukat Boysan Boyra ve Kemal Mut’un görevlendirildiğini aktardı.
Maliye’ye yapılan talebin sonuç vermemesi durumumda da mahkemeye ara emri için başvurulacağını ifade eden Fellahoğlu, tüm Devlet Katkısı’nın borçlara gittiğine işaret ederken, katkıyı almak için çalışmaların başladığını da açıkladı.

“Bir iş adamı 5 bin TL bağış yaptı… Bağışlara açığız”
Bir iş adamının Lefkoşa Türk Belediyesi’ne 5 bin TL bağış yaptığını açıklayan Kadri Fellahoğlu, doğal bir şekilde bağışların başladığını ve bağış yapmak isteyenlerin bağışta bulunabileceğini, ‘ihtiyaçları olduğunu’ belirtti.
Bugüne kadar tüm ihtiyaçların belediyelerin yardımıyla karşılandığını hatırlatan Fellahoğlu, Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar ile görüştüğünü ve önümüzdeki hafta diğer belediyelerin de yardıma geleceğini kaydetti.

“Yeni borç yapılanması için Ziraat Bankası ile görüşeceğim…”
Önümüzdeki hafta içersinde Ziraat Bankası müdürü ile görüşeceğini açıklayan Fellahoğlu, görüşmeden sonra son durumu Belediye Meclisi’ne taşıyacağını belirtti.
Maliye Bakanlığı’na yapılan temliklerle ilgili müracaatın sonucunu beklerken, 90 bin TL’lik yeni borç yapılandırması için de adımların atılacağını kaydeden Fellahoğlu’nun ifadeleri devamla şöyle:
“Çok zamanımız yok. Birileri isteyebilir ama ben maaş sorunu yaşamak istemiyorum. Hepimiz zamanı iyi ve bu süreci iyi değerlendirmeliyiz. Bir yıl geri ödemesiz, 90 bin TL’yi alır, giderlerimizde azaltma yapmazsak, aynı sorunlar 6 ay sonra yeniden yaşanır. Giderlerimizi azaltmak da kaçınılmazdır.
Geçtiğimiz günlerde Lefkoşa Türk Belediyesi Mezarlık Bölümü çalışanlarından birinin vefatını anımsatan Başkan Fellahoğlu, personel açığının da istihdamla değil, içten, uygun bir çalışanın tespit edilip oraya kayrılmasıyla giderildiğini açıkladı.

“Saygısızlığa tahammül etmem”
LTB’de Disiplin Kurulu sürecinin de başladığını işaret eden Başkan Kadri Fellahoğlu, ilgili birimlerden raporların hazırlanarak geldiğini belirtti.
İşe aylarca mazaretsiz gitmeyen 12-13 kişinin Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini açıklayan Başkan Fellahoğlu, sosyal paylaşım sitelerinde kendisi ve LTB hakkında, aşağılayıcı, küçük düşürücü yazılar yazan iki kişinin de Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini belirtti.
Herkes saygılı olmayı öğrenecek, saygısızlığa tahammül etmem, etmeyeceğim” diyen Başkan Fellahoğlu, Disiplin Kurulu sürecinin devam edeceğini de kaydetti.

Bu haber toplam 2379 defa okunmuştur