1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. "Federal çözümü destekliyoruz"
"Federal çözümü destekliyoruz"

"Federal çözümü destekliyoruz"

Fransa’nın Kıbrıs Cumhuriyeti Büyükelçisi Salina Grenet Catalano, Kıbrıs’ta "iki devletli çözümün" çözüm olmayacağını söyledi.

A+A-

Fransa’nın Kıbrıs Cumhuriyeti Büyükelçisi Salina Grenet Catalano, Kıbrıs’ta "iki devletli çözümün" çözüm olmayacağını söyledi.

Politis gazetesine röportaj veren Catalano, Kıbrıs’taki “bölünmeye” son verecek anahtarın Kıbrıslılar arasında olduğuna inandığını ve adil, kalıcı ve karşılıklı fayda sağlayacak çözümün başarıya ulaşmasının, uzlaşı mantığının kabulüne dayandığını kaydetti.

Habere göre Catalano, Türkiye’ye de mesaj göndererek, ne "iki devletli çözümün" ne de statükonun çözüm olduğunu belirtti.

Catalano, Fransa’nın Kıbrıs’ta yeniden birleşmeyi sağlayacak federal çözümü desteklediğini ve müzakerelerin Birleşmiş Milletler (BM) himayesinde, ön koşullar olmaksızın, BM Güvenlik Konseyi kararları zemininde ve Avrupa Birliği’nin (AB) esaslı desteğiyle yeniden başlaması gerektiğini söyledi.

Adadaki iki toplum arasındaki güvenin geri kazanılmasının gerekliliğine vurgu yapan Catalano, bunun Yeşil Hat üzerinden yapılan ticaretin artırılmasıyla sağlanabileceğine işaret etti.

Habere göre Catalano, “Kıbrıslıların” Fransa’nın yardımına ve desteğine de güvenebileceklerini ifade ederek, Fransa’nın Kıbrıs Cumhuriyeti'nin ortağı olduğunu belirtti.

Catalano, Fransa’nın Doğu Akdeniz bölgesine olan ilgisinden de bahsederek, Gazze’deki krizin çözülmesi ve ateşkes sağlanması için elinden geleni yapacağını kaydetti.

Habere göre Catalano, Ukrayna’daki savaşla ilgili olarak ise, Fransa’nın Ukrayna’yı ne kadar ihtiyacı olursa o kadar destekleyeceğini söyledi.

Bu haber toplam 1386 defa okunmuştur
Etiketler : ,