1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 3 bölgeden alevler yükseldi, fırtına felakete yol açtı
3 bölgeden alevler yükseldi, fırtına felakete yol açtı

3 bölgeden alevler yükseldi, fırtına felakete yol açtı

Esentepe köy girişindeki makilik alanda yangın çıktı. Yangına itfaiye, sivil savunma ve iş araçları müdahale etti. Kozanköy'de ise vadide başlayan yangın geniş bir alana yayıldı. Öğle saatlerinde Göçeri'de çıkan yangın ise kontrol altına alındı.

A+A-

Şiddetli rüzgar elektrik tellerinden kaynaklanan yangınlara neden oldu. Öğleden sonra Esentepe, Göçeri ve Kozanköy'de yangın çıktı. 

Esentepe köy girişindeki makilik alanda yangın çıktı. Yangına itfaiye, sivil savunma ve iş araçları müdahale etti. Kozanköy'de ise ağıllar bölgesinde vadide başlayan yangın geniş bir alana yayıldı. Öğle saatlerinde Göçeri'de çıkan yangın ise kontrol altına alındı.

 

ESENTEPE: Yangın kontrol altında 

Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan 17.15 sıralarında yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Erdoğan “Özellikle Orman Dairesi’ne itfaiyeye bölgede tankeri olan herkese bölge halkına ve belediye personeline çok teşekkür ederim” diye konutu. “Sabaha kadar soğutma çalışmaları devam edecek. Orda nöbet tutacak. Bir felaketin eşiğinden dönüldü” diye konuştu.

Polis Basın Subaylığı da 17.41 itibarıyla Esentepe'deki yangının kontrol altına alındığını açıkladı. 

254882310-265088365633434-2277600236112649554-n.jpg

Orman Dairesi destek istemişti

Esentepe ve Kozanköy’de bugün çıkan yangınlar şiddetli rüzgarın da etkisiyle yayıldı.

TAK’a konuşan Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu, vatandaşlardan yangın söndürme çalışmalarına destek istedi. Karzaoğlu, yangınların şiddetli rüzgarın etkisiyle yayıldığını ifade ederek, herkesi söndürme çalışmalarına çağırdı.

Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre ise, Esentepe ve Kozanköy’deki yangınlar devam ediyor. Kozanköy’de 14.30 sıralarında çıkan yangın, Kozanköy ağıllar bölgesinde başladı. Esentepe’deki yangın ise saat 15.00 sıralarında başladı.

Şiddetli rüzgardan dolayı yayılan yangınlara, itfaiye, Orman Dairesi, Sivil Savunma ekipleri yanında iş makineleri ve vatandaşlar müdahale etti.

 

Esentepe, Göçeri, Kozanköy: Soğutma gece boyu sürecek

Hem Esentepe, hem Göçeri hem de Kozanköy'de çıkan yangınlarla ilgili soğutma çalışmalarının gece boyunca süreceği belirtildi. 

255867503-387530406400535-6266684543496676893-n.jpg

Acil çağrı yapılmıştı

Yangının başlarığı anlarda  YENİDÜZEN’e konuşan Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan  “Helikopterin gelmesini umut ediyoruz. Eğer helikopter gelmezse büyük bir felaket olacak” demişti. Yardım çağrısı yapan Erdoğan tankeri bulunanların bölgeye gelmesini istemişti.

Elektrik tellerinden çıktığı düşünülen yangının ormanlık araziye doğru hızla yayıldığını anlatan Erdoğan “Umarım erken zamanda kontrol altına alınır” demişti.

Kozanköy'de yangın

Öte yandan Kozanköy Ağıllar Bölgesinde vadide saat 14.30 sıralarında, başlayan yangın henüz kontrol altına alınamadı.  Yangın vadi içerisinde geniş alana yayıldı. Yangına polis itfaiye, Orman Dairesi ekipleri ve bölge halkı müdahale ediyor.

Öte yandan öğle saatlerinde Göçeri'de başlayan yangın kısa sürede kontrol altına alındı. 

EVREN: “YANGINLAR HEMEN HEMEN SÖNDÜRÜLDÜ; SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SABAHA KADAR SÜRECEK”

İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Girne ilçesinin değişik yerlerinde çıkan yangınların hemen hemen söndürüldüğünü ve soğutma çalışmalarının sabaha kadar süreceğini söyledi.

İçişleri Bakanı Evren, Girne bölgesinde yangın çıkan bölgelerde incelemelerde bulundu. Evren’e Girne Kaymakamı Sinan Güneş de eşlik etti. 

Evren, Girne ilçesinin çeşitli yerlerinde çıkan yangınların şiddetli rüzgarla yayıldığını, ancak yetkililerin hemen müdahale ettiğini, yoğun bir şekilde gerçekleştirilen söndürme çalışmalarının yangınların erken söndürülmesinde etkili olduğunu kaydetti.

Yangınların hemen hemen söndürüldüğünü, soğutma çalışmalarının da sabaha kadar süreceğini ifade eden Evren, şiddetli rüzgar ve soğukta çalışmalar yapacak İtfaiye, Sivil Savunma, Orman Dairesi ve  vatandaşlara başarılar diledi.

Girne Kaymakamı Sinan Güneş de, bugün Girne’de dört beş noktadan yangın haberi aldıklarını, hepsine anında müdahale edildiğini ve söndürüldüğünü kaydetti.

Güneş, ancak Esentepe’deki yangının kritik olduğu için daha yoğun bir çalışma yaptıklarını, büyük ölçüde de kontrol altına alındığını ifade ederek, soğutma çalışmalarının süreceğini belirtti.

Kozanköy’deki yangının da kontrol altına alındığını, trafodan kaynaklı yangından dolayı köyde elektriklerin de kesik olduğunu ifade eden Güneş, Göçeri’deki yangının da söndürüldüğünü kaydetti.  

Güneş, anında müdahalelerin yangınların söndürülmesinde etkili olduğunu ifade ederek, yardım çağrılara duyarlı davranıp söndürme çalışmalarına destek veren köylülere teşekkür etti.


Pembe Koşer'in paylaşımı


 

Bu haber toplam 4310 defa okunmuştur
Etiketler : ,