1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. EROĞLU'NDAN KUTLAMA
EROĞLUNDAN KUTLAMA

EROĞLU'NDAN KUTLAMA

Eroğlu, dün yapılan ikinci tur seçimlerde Güney Kıbrıs'ın yeni Lideri seçilen Nikos Anastasiades’i telefonla arayarak tebrik etti ve yeni görevinde başarılar diledi.

A+A-

 

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, dün yapılan ikinci tur seçimlerde Güney Kıbrıs'ın yeni Lideri seçilen Nikos Anastasiades’i telefonla arayarak tebrik etti ve yeni görevinde başarılar diledi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Eroğlu, görüşmede Anastasiades’e “Kıbrıs Rum toplumunun yeni Lideri olarak seçilmiş olmasının, on yıllardır ucu açık bir şekilde sürmekte olan Kıbrıs görüşmeler sürecinde de yeni ve sonuç alıcı bir sürece geçilmesine yardımcı olacağını umduğunu” söyledi.

Anastasiades’e, bu amaca yönelik olarak, uzunca bir süredir durmuş bulunan görüşme sürecinin yeniden nasıl başlatılabileceği konusunda kendisiyle ilk fırsatta bir araya gelmeye hazır olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Arzu ettiği takdirde böyle bir görüşmenin kendisiyle daha önce bir kaç kez yaptığımız gibi sosyal bir ortamda da olabileceğini söyledim” dedi.

Anastasiades’in önünde kendisini bekleyen önemli sorunlar bulunduğunun farkında olduğunu ancak bu sorunların varlığının, yarım asırdır gündemde bulunan ve daha fazla bekletilmeye, sürüncemede bırakılmaya tahammülü bulunmayan Kıbrıs sorununun sonuç alıcı bir şekilde ele alınmasına engel teşkil etmemesi gerektiğine vurgu yapan Eroğlu, bu düşüncelerini Anastasiades’e de aktardığını ifade etti.

Eroğlu şöyle devam etti:

“Kendisine ayrıca uzlaşıya yönelik olarak başlatacağımız erken bir diyaloğun gerek kendi kamuoylarımıza gerekse dış dünyaya bu konuda irade sahibi olduğumuza dair olumlu mesajlar vereceğini vurguladım ve bunun her iki taraftaki gelecek nesillere karşı tarihi bir sorumluluğumuz olduğunu ifade ettim.

Sayın Anastasiades, bana teşekkür etti ve önünde ilgilenmesi gereken öncelikli sorunlar bulunduğunu ancak Kıbrıs sorununun da bunlar arasında bulunduğunu ifadeyle, mümkün olan en kısa zamanda sosyal bir ortamda görüşme sürecini başlatmaya yönelik olarak benimle bir araya gelme arzusunda olduğunu belirtmiştir.”

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 976 defa okunmuştur