1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ercan'da elektrik kesildi, 2 saat boyunca hava trafiği kontrol edilemedi
Ercan'da elektrik kesildi, 2 saat boyunca hava trafiği kontrol edilemedi

Ercan'da elektrik kesildi, 2 saat boyunca hava trafiği kontrol edilemedi

Ercan Havalimanı'nda yaşanan elektrik sorunu nedeniyle yaklaşık 2 saat boyunca hava trafik kontrolör mekanizması çöktü, uçaklar iniş ve kalkış yapamadı.

A+A-

Ercan Havalimanı'nda yine elektrik sorunu baş gösterdi, bu kez hava trafiğini yöneten sistem çöktü.

Yaklaşık 2 saat boyunca havalimanından uçak kalkışı ve inişi gerçekleşemedi, Başbakan Ünal Üstel ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın da içinde bulunduğu uçak havalanamadı.

Öte yandan Ankara, Adana ve Antalya'dan gelecek uçaklar geri çevrildi, toplamda 5 uçak arızadan etkilendi. 

Hava trafiği, kontrolörlerin “cep telefonları” aracılığıyla takip edildi.

Uluslararası trafik ise Anakra’ya devredildi.

2 saatlik arızanın sonunda, jeneratörler devreye girdi ve elektrik enerjisi sağlandı; bu kez de iletişim sorunu patlak verdi.

Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) kısa bir açıklama yapan Mustafa Sofi, 14.10 itibarıyla uçuşların normale döndüğünü kaydederek, toplamda 5 uçağın bu durumdan zarar gördüğünü, bunların 3'ünün gelen, 2'sinin ise giden uçak olduğunu söyledi. 

Kriz sırasında YENİDÜZEN’e konuşan Hava Trafik Kontrolleri Başkanı Cem Kapısız, elektrik enerjisinin kesilmesi nedeniyle uçakların iniş yapamadığını, ‘kriz’ durumu yaşadıklarını belirtti.

Öte yandan Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, konuyla ilgili soruşturma başlatacaklarını söyledi, "sabotaj iddiasını" da araştıracaklarını belirtti. 

Bu haber toplam 4489 defa okunmuştur