1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Ekin ailesinin tek isteği “ilaç”
Ekin ailesinin tek isteği “ilaç”

Ekin ailesinin tek isteği “ilaç”

Lapta Başpınar’da yaşayan Ekin ailesi sağlık sorunlarıyla boğuşuyor. Ailenin 7 yaşındaki oğlu doğuştan felçli… Ömür boyu tedavisi gerekiyor.

A+A-

Didem MENTEŞ

Lapta Başpınar bölgesinde yaşayan Ekin ailesi sağlık sorunlarıyla boğuşuyor. Ailenin 7 yaşındaki oğlu Çağın’ın doğuştan beyin felci bulunuyor. Anne Fatma Ekin ise 3 yıl önce yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirmesi nedeniyle yarı felçli, hiç konuşmuyor… Baba Ali Ekin ise gündüzleri eşine ve oğluna bakıyor, geceleri ise su satışı yaparak para kazanmaya çalışıyor… Fatma Ekin fizik tedaviyle 1-2 adım atabiliyor. Küçük Çağın ise ömür boyu sürecek bir tedaviye ihtiyacı var. Her ikisinin de kullanması gereken ilaçları var. Baba Ali Ekin’in ise tek isteği eşinin ve oğlunun düzenli şekilde bu ilaçları alabilmesi…

 

Lapta Başpınar’da yaşayan Ekin ailesi sağlık sorunlarıyla boğuşuyor. Ailenin 7 yaşındaki oğlu doğuştan felçli… Ömür boyu tedavisi gerekiyor. Anne ise beyin kanaması sonucu yarı felçli, hiç konuşmuyor… Baba geceleri işleyip, gündüzleri ailesine bakıyor… Tek istekleri ise “ilaç”…

 

Özcömert: “Baba para değil ilaç yardımı istiyor”

Ailenin durumunu sosyal medya üzerinden gündeme getiren Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, anne Ekin ve 7 yaşındaki Çağın için gerekli ilaçların temin edilmesi için yardım çağrısı yaptı.

YENİDÜZEN’e konuşan derneğin moderatörü Mürvet Özcömert, şunları söyledi:

“Çağın, doğuştan beyin felci ve zaman zaman nöbet geçiriyor. Nöbetler her defasında farklı olduğu için (mimikleri kusar şeklinde olduğu için) aile nöbet geçirip geçirmediğini bazen anlayamıyor.  Çağın 7 yıldır yutkunamıyor.  Yutkunamadığı için baba sadece çorba içiriyor. Yutma yetisi olmadığı için boğulur gibi oluyor. Ömür boyu sürecek bir tedaviye ve ilaçlara ihtiyacı var. Anne Fatma Ekin ise 3 yıl önce yüksek tansiyona bağlı olarak beyin kanaması geçirdi. Çok fazla bir şey anlayamıyor, çocuğu ağladığı zaman hiç farkında olmuyor. Hiç konuşmuyor… Fizik tedaviye gittiği için sadece 1-2 adım atabiliyor. 7-8 tane ilaç kullanması gerekiyor. Baba da geceleri işleyip, gündüzleri ailesine bakıyor. Günde sadece 1-2 saat uyuyabiliyor. Çalıştığı zamanlar ailesini bakıcıya emanet ediyor. İlaçlr pahalı olduğu için baba para değil ilaç yardımı istiyor”

“Raporlar bekleniyor”

Mürvet Özcömert, baba Ali Ekin’in ailesine baktığını, para yardımı değil ilaç desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bir yardımseverin dün ilaç yardımında bulunduğunu aktaran Özcömert, “tabi bu ilaçlar kısa süre için yeterli, ömür boyu kullanılması gereken ilaçlar var” dedi.

Özcömert, aile ile ilgili birkaç gün içinde raporlar ve evraklar temin ettikten sonra gerekli mercilere başvurulacağını belirtti.

 

FOTOĞRAF: Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği

Bu haber toplam 2143 defa okunmuştur