1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Dr. Kalfaoğlu hastanedeki görevinden ayrılıyor
Dr. Kalfaoğlu hastanedeki  görevinden ayrılıyor

Dr. Kalfaoğlu hastanedeki görevinden ayrılıyor

Genel Cerrahi Uzmanı, Mağusa Devlet Hastanesi doktorlarından Mustafa Kalfaoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile 1 Ağustos itibariyle yıllık izinlerini kullanmaya başlayacağını, sonrasında da görevini bırakacağını duyurdu.

A+A-

Genel Cerrahi Uzmanı, Mağusa Devlet Hastanesi Doktorlarından Mustafa Kalfaoğlu, görevinden istifa edeceğini açıkladı.

Kalfaoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile 1 Ağustos itibariyle yıllık izinlerini kullanmaya başlayacağını, sonrasında da görevini bırakacağını duyurdu.

Yıllarca kendi alanında ülkeye onlarca yenilik getirdiğini ancak ne yapsa cezaya girdiğini savunan Kalfaoğlu, hükümetten beklentisi olmadığını, ödülü bugüne kadar tedavilerini üstlendiği hastalarından aldığını ifade etti. 

“Aldığım maaş 7350 TL…”

Doktorluk maaşının 7350 TL, tek seçeneğinin de istifa olduğunu söyleyen Kalfaoğlu, devletin eğitim ve toplu taşıma hizmeti veremediğini, bunların yanı sıra diğer harcamalar ile geçinemediğini belirtti.

“Aldığım maaş 7350 TL’dir. Özelde çalışmadığım takdirde devletin veremediği eğitim hizmeti için özel okula ödemem gereken para 2 çocuk için aylık 4000TL” diyen Kalfaoğlu,  “Sağlayamadığı toplu taşıma için harcadığım benzin parası 1000TL. Ev giderleri 1500 TL. Diğer giderler 2000 TL olduğuna göre nasıl geçinebilirim. Bu devlet benden ne bekleyebilir? Tabii ki tek seçeneğim İSTİFA” şeklinde konuştu.

“Tek seçeneğim istifa”

Kalfaoğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Hüseyin en azından ödül alıyor. Biz ne yapsak cezaya giriyor. Yıllarca kendi alanımda ülkeye onlarca yenilik getirdim. 2006 yılından beridir de ileri laparoskopik cerrahi ve en önemlisi safra yolundaki taşların ağızdan endoskopla ameliyatsız alınmasını sağlayan ERCP işlemini KKTC' ye kazandırdım. Bu güne kadar da yapmış olduğum1640 ERCP işlemi ile ülkenin daha önce yurt dışına sevk ettiği bu hastalardan yaklaşık 17 milyon TL kazanmasını sağladım. Buna rağmen halen Mağusa Devlet Hastanesinde yapmış olduğum ameliyat, endoskopi, ERCP, kapsül endoskopi, endosonografi, hasta bakımı, küçük müdahale ve muayenelerin özeldeki karşılığı 500-600 TL olup, aldığım maaş 7350 TL’dir. Özelde çalışmadığım takdirde devletin veremediği eğitim hizmeti için özel okula ödemem gereken para 2 çocuk için aylık 4000tl. Sağlayamadığı toplu taşıma için harcadığım benzin parası 1000TL. Ev giderleri 1500 TL. Diğer giderler 2000 TL olduğuna göre nasıl geçinebilirim. Bu devlet benden ne bekleyebilir? Tabii ki tek seçeneğim İSTİFA. Onların kaybı ayda 500- 600 bin TL. Benim kaybım 7350 TL. Halkın kaybı SAĞLIĞI. Sen en azından ödül aldın Hüseyinim. Biz başarılarımızın karşılığında hiç bir şey almadık. Bakanlık bir teşekkür yazısı bile yazmayı akıl edemedi. Bu koşullar altında Allah devletimize, düzeltiyorum, hükümetimize zeval vermesin, halkımıza da sağlık versin ki bizlere ihtiyacı olmasın. 1 Ağustos itibarı ile de kalan yıllık izinlerimi kullanmaya başlayacağımı ve süre bitiminde de sizleri 5000 TL maşla tedavi edecek mutsuz genç cerrah arkadaşlarıma devredeceğim. Ben ödülümü 1992 yılında Tıp Fakültesini BİRİNCİLİKLE bitirdiğim zaman Cumhurbaşkanım Rauf Raif Denktaş’tan, rektörümden ve bugüne kadar tedavisini üstlendiğim tüm hastalarımdan fazlası ile aldım. Hükümetten hiçbir beklentim yok."

 

Bu haber toplam 12963 defa okunmuştur