1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. DOME'DA 'FATURA FATURA' İNCELEME
DOME'DA 'FATURA FATURA' İNCELEME

DOME'DA 'FATURA FATURA' İNCELEME

Dome Hotel Meclis Genel Kurulu'nda yine gündem oldu... Başbakan Erhürman, Dome Hotel'de söz konusu olanın 'kira sözleşmesi yenilemesi' olduğunun altını çizdi... Şu sıralar devam eden 'fatura fatura' incelemenin sonuçların da paylaşılacağını açıkladı

A+A-

SAAT: 12:25

DOME HOTEL YİNE MECLİS GÜNDEMİNDE…

Tatar: “Sözleşme gizlilikle uzatıldı duyumu aldık”

UBP Grubu adına söz alan Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Dome Hotel konusunda sözleşmenin gizlilikle uzatıldığı duyumu aldıklarını ifade etti.

Şeffaflığa aykırı bir hareket söz konusu olduğunu savunan Tatar, ortada ciddi bir rant olduğunu ileri sürdü, bilgilendirme istedi.

“Orada çalışana verildi algısı yanlıştır, bir kumpastır. Orada bu işin kaymağını yiyenler olduğu söyleniyor” diyen Tatar, Rauf Ersenal’in döneminde, bu sözleşmeyi uzatma talebine karşılık vermeyerek Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden istifa ettiğini savundu.

Dome Hotel’le ilgili büyük bir rahatsızlık, peşkeş ve rant olduğunu ileri süren Tatar, CTP içinde de bundan rahatsız olanlar bulunduğunu iddia etti.

 

Başbakan Erhürman:

“Süreç kira yenileme sürecidir… Henüz imzalanmadı”

Tatar’ın gizlilik içerisinde sözleşmenin imzalandığına ilişkin ifadelerinin yanlış olduğunu kaydeden Başbakan Tufan Erhürman, sözleşmenin uzatılmadığını, kaldı ki bunun kadar çok konuşulan ve açıklama yapılan bir konuyla ilgili ‘gizlilikten’ bahsetmenin mümkün olmadığını ifade etti.

Hem evkaf, hem Başbakanlık hem de Dome Hotel’den görevlendirmelerle, Dome Otel’le ilgili gelir- gider çalışmalarının sürdüğünü ve sözleşme yenilenmesi için yeni kira bedelinin belirleneceğini kaydeden Başbakan Erhürman, söz konusu olanın ‘sözleşme yenilemesi’ olduğunun altını çizdi.

Sözleşme yenilemelerinde ihale sürecinin söz konusu olmadığını belirten Erhürman, “Mesele parti liderlerinin Dome Hotel’le ilgili düşüncelerinin ötesindedir. Kira yenileme sürecidir. Ortada peşkeş gibi bir durum yoktur. Geçmişte keşke başka yerlerle ilgili de bu tartışmalar yapılsaydı da, o peşkeşler yaşanmasaydı” dedi.

Şu anda 'fatura fatura' gelir gider incelemesi yapıldığını altını çizen Başbakan Erhüman, bu incelemenin sonuçlarını da Meclis Kürsüsü'nden paylaşacağını, bu yapılmadan sözleşmenin de imzalanmayacağını açıkladı.

‘Partisel’ değil, ‘siyasi’ tercih

Başbakan Erhürman sorular üzerine, Girne’nin göbeğinde yeni bir 5 yıldızlı yeni kumarhaneli otel yerine, 4 yıldızlı, yerli ürünleri kullandığı ve yerli istihdam yaptığı belgelenmiş bir işletme tercihinin ‘partisel’ değil , ‘siyasi’ bir tercih olarak belirleyici olabileceğini de belirtti.

Dome Hotel’de var olanın kira sözleşmesini uzatma olduğunu yineleyen Başbakan Erhürman, yapılan incelemenin sonuçlarının Meclis Kürsüsü’nden paylaşılacağını da tekrarladı.

Dome Hotel’de yapılanın bir denetleme olmadığını kaydeden Başbakan Tufan Erhürman, Başbakanlık Denetleme Kurulu'nun 'denetleyenleri denetleyen' bir kurum olduğunu belirtti.

Başbakan, Dome Hotel'de yapılanın Evkaf İdaresi, Başbakanlık ve Dome Hotel’den bir kişi ile yapılan incelemenin, yeni kira bedeli belirlemeye yönelik olduğunu yineledi.

 


SAAT:12:00

Meclis Genel Kurulu, Üniversite izinlerinin 10 yıl askıya alınmasına ilişkin Yasa Önerisi’nin komitede İVEDİLİKLE görüşülmesine ilişkin tezkereyi onayladı.

Meclis Genel Kurulu saat 12:00 sıralarında toplandı.

UBP Milletvekili Hasan Taçoy’un sunduğu, Üniversite izinlerinin 10 yıl askıya alınmasına ilişkin Yasa Önerisi’nin komitede İVEDİLİKLE görüşülmesine ilişkin tezkere gündeme geldi.

Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit’in Hükümet’in OLUMLU oy vereceğini açıkladığı yasa önerisine ilişkin tezkere oylandı, yasa önerisinin komitede ivedilikle görüşülmesi onaylandı.

Eğitim Bakanı Özyiğit: “İvediliğe oyumuz olumlu”

Eğitim Bakanı “Komitede ivedilikle görüşmesine biz de onay vereceğiz, en doğru ve akılcı kararın üretilmesine çalışacağız” dedi.

Daha önceki dönemlerde verilmiş ÖN İZİNler olduğunu ve yapılan çalışmalar bulunduğunu kaydeden Bakan Özyiğit, bunların da yok sayılamayacağını kaydetti.

Yükseköğretimde ‘yeni yol haritası’ için çalışılacağını kaydeden Bakan Özyiğit, Hükümet olarak ivedilik istemine oylarının olumlu olacağını açıkladı

Yerel Seçime kadar haftada 1 toplantı

Meclis Danışma Kurulu’nun, Genel Kurul’un birleşim günlerinin 22 Mayıs Salı günkü birleşiminin ertelenmesi, yerel seçime kadar da birleşimlerin haftada bir, sadece Pazartesi günü gerçekleştirilmesine ilişkin kararı okutulup onaya sunuldu.

Oyçokluğu ile onaylanan karar uyarınca Meclis, Yerel Seçime kadar haftada 1 gün, Pazartesi günleri toplanacak.

Bu haber toplam 2503 defa okunmuştur
İlgili Haberler