1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. Doğan ‘Bomba’ gibi
Doğan ‘Bomba’ gibi

Doğan ‘Bomba’ gibi

Girne’de oynanan DTB-Göçmenköy maçında evsahibi ekip 6-1’lik skorla kazandı. Maçın tümünü ele aldığımız zaman sahanın hakimi Doğan’dı diyebiliriz. Ancak bir takım düşünün ki liberosuz dörtlü defans oynayan ve bu dört adamın da 4’

A+A-

 

 

 

Girne’de oynanan DTB-Göçmenköy maçında evsahibi ekip 6-1’lik skorla kazandı.

Maçın tümünü ele aldığımız zaman sahanın hakimi Doğan’dı diyebiliriz. Ancak bir takım düşünün ki liberosuz dörtlü defans oynayan ve bu dört adamın da 4’lü defans anlayışı hakkında uzaktan yakından ilgisi olmasın. Pozisyon hatalarını bırakın, bireysel hatalar yapmaya çok meyilli oyuncular.

Daha ilk dakikalarda Ceyhun’un uzun taç atışında bölge ve adam paylaşımını yapamayıp ayni topa yükselen stoperler ve arkaya düşen topu gol yapan Sabri’yi ters kademe yapmayıp seyreden sağ bek.

Göçmenköy takımı, tüm dünya tarafından benimsenmiş ve futbol oyununu daha çok pas yapmaya yatkın kılan bu sistemi sezon başından beri oynamaya çalışıyor. İyi yapamadıkları gün gibi ortada.

Bu sistem tüm oyuncuların savunmaya katkı koymasıyla başarılı olur. Sadece geri dörtlüde oynayan adamlar savunma yapmaz.

İleride ve orta sahada oynayan oyuncular, rakibin hücum yönüne kayarak alan daraltıp, hücumu etkisiz hale getirmeye çalışırlar. Tabi ki en önemli unsur oyuncunun bireysel becerisidir. Altyapısı zayıf oyuncularla bu sistem daha da zorlaşır.

 İşte ilk yarım saatte konuk ekibin yaşadıkları, tamamen bahsettiğim konulardı. Ne oldu? Bir anda skor 3-0 oldu.

Orta sahada sadece Ünal’dan medet umdular. Kamara’da bu oyuncuyu kontrol edince ileri çıkmaları mucize oldu. Zaten bu oyun sisteminde hücumu sağ ve sol bek başlatır fakat onlar Ceyhun, Sabri, Raif ve Aydın’la meşguldüler. Birebir de etkili olan bu oyuncular onlara üstünlük sağladılar.

Halbuki hücuma çıkabilselerdi DTB defansının saatli “Bomba” gibi kendilerini beklediğini anlayacaklardı. Korner atışında buldukları gol bunun en bariz belirtisidir.

Özellikle Salih ve Aydın’ın arkasından atak geliştirebilselerdi neler olurdu neler. Samory’nin oynaması savunma anlamında orta sahanın göbek kısmını güçlendirdiği kesin.

Defansif olarak oynatılan Kamara’nın yetenekleri harcanıyor bence. 4-1’den sonra oyundan kopan rakibine tam altı gol atan Doğan farklı kazandı. Ne söyleyelim, Doğan “Bomba” gibi gümbür gümbür geliyor.

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1103 defa okunmuştur