1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. “Doğal  Mimari  Stüdyosu”  GAÜ’de gerçekleşti
“Doğal  Mimari  Stüdyosu”  GAÜ’de gerçekleşti

“Doğal  Mimari  Stüdyosu”  GAÜ’de gerçekleşti

GAÜ Mimarlık Bölümü, 20 farklı doğal yapı tekniğinin kullanıldığı ev ve İnsan yerleşkeleri tasarımlarının öngörüldüğü “Doğal Mimari Stüdyosu”nu gerçekleştirdi.

A+A-

 

GAÜ Mimarlık Bölümü; “2016-2017 Akademik Yılı Yaz Okulu” çalışmaları çerçevesinde, 20 farklı doğal yapı tekniğinin kullanıldığı ev ve İnsan yerleşkeleri tasarımlarının öngörüldüğü “Doğal Mimari Stüdyosu”nu gerçekleştirdi.

Ekolojik-doğal yapıların tasarımı ve üretiminin irdelendiği  stüdyo çalışması boyunca  mimarlık öğrencileri; zamanın testinden geçmiş ve insan sağlığını destekleyen yaşam alanları sunan, yeryüzünün  kaynaklarının da bilgece kullanılmasını destekleyen konut ve yerleşke tasarımı eğitimi aldılar.

serg.jpg

Girne Amerikan Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi’nden alınan bilgiye göre; Kıbrıs Adası’nın iklimsel koşulları da göz önünde bulundurularak; toprak, taş, bitkiler (saman, ahşap gibi) ve benzer doğal malzemelerin kullanımı ile uygun yapı tekniklerinden de faydalanılarak tasarlanan projelerin detaylı çizimleri ve modellemeleri, yine öğrenciler tarafından gerçekleştirildi.


 

Bu haber toplam 1560 defa okunmuştur
Etiketler :