1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. DİYET MACERASINDAN SONRA… “PEKİ ŞİMDİ KİLOMU NASIL KORUYACAĞIM?”
DİYET MACERASINDAN SONRA… “PEKİ ŞİMDİ KİLOMU NASIL KORUYACAĞIM?”

DİYET MACERASINDAN SONRA… “PEKİ ŞİMDİ KİLOMU NASIL KORUYACAĞIM?”

Birçok kişi diyet sonrası süreçte de diyet öncesi süreçte olduğu gibi davrandığından ne yazık ki diyet sürecinde kaybettiklerini bir müddet sonra geri kazanma riskiyle karşı karşıya kalabiliyor.

A+A-

Dilara Topcan

Her zaman için fazla kilolardan nasıl kurtulabileceğimizden bahsederken kaybedilen kiloları yeniden nasıl kazanmayacağımız konusu üzerinde pek de durmuyoruz. Hatta birçok kişi diyet sonrası süreçte de diyet öncesi süreçte olduğu gibi davrandığından ne yazık ki diyet sürecinde kaybettiklerini bir müddet sonra geri kazanma riskiyle karşı karşıya kalabiliyor. Peki bu durumla karşılaşmamak ve sağlıkla kilomuzu koruyabilmek adına nelere dikkat etmeliyiz dersiniz?

ÖNCELİKLE TEBRİKLER!

Uzun ya da kısa vadeli olsun bir diyet sürecinden geçmiş ve günün sonunda da ideal kilonuza kavuşmuşsanız kocaman bir tebriği hakediyorsunuz demektir. Kararlılık ve inançla bu süreci başarıyla geçirdiğiniz için tabii ki kendinizi de tebrik etmeyi unutmamalısınız.

İŞİN İLK SIRRI KALORİ DENGESİ

Gün boyunca alınan ve harcanan kalori dengede olduğu takdirde varolan kiloyu korumak mümkün olacaktır. Tabii ki bunu yaparken vücudun ihtiyaçlarını karşılayacak ve ona sağlık katacak yiyecekleri tercih etmek öncelik olmalıdır. Kısacası kalori dengesini yaparken sağlıktan da şaşmayarak sağlıklı besinler dahilinde beslenmenin de önemi büyüktür.

DİYET ÖNCESİ VE DİYET SONRASI

Diyetten önceki ve diyetten sonraki yaşam ve beslenme biçimlerinin farkında olmak ve diyet sonrasındaki süreçte bu konuda bilinç sahibi olabilmek de kaybedilen kiloları tekrar kazanmamak adına büyük önem taşıyor. Kilo alma sebebiniz neydi? Acaba diyet öncesinde ne gibi hatalar yapıyor ve kilo kaybedemiyordunuz? Peki diyet süresince bu hataları nasıl dönüştürdünüz? Diyet öncesi süreçteki siz ve şimdiki siz arasındaki farklar nelerdir? gibi soruları cevaplayarak da kilo koruma sürecinize ışık tutabilirsiniz…

DİYETİSYENİNİZİN SESİ KULAĞINIZDA OLSUN

Diyet sürecinde fazla kilolarınızla vedalaşırken sağlıklı ve dengeli beslenmeyi de öğrenip benimsemiş olursunuz. Bu süreçte diyetisyeninizin hazırladığı beslenme programınız dışında ondan almış olduğunuz bilgi ve öneriler de altın değerindedir ve diyet sonrası kilo koruma sürecinizde de kesinlikle sizlere yol gösterecektir. 

KİLONUZU KORURKEN SİZE YARDIMCI OLABİLECEK BAZI PÜF NOKTALARI

1)Diyetisyeninizden öğrendiklerinizi her zaman için hatırlayın.

2)Her gün değil, haftada bir kez aynı gün aynı saatte tartılarak kilonuzu mutlaka kontrol edin.

3)Ayda bir kez ya da birkaç ayda bir kez de olsa diyetisyeninizle görüşün. Bu görüşme esnasında da yağ, kas ve suyunuzu gösteren vücut analizinizi yaptırmayı ihmal etmeyin. Bu sayede kütleniz haricinde vücut kombinasyonunuzu da kontrol altında tutabileceksiniz.

4)Diyet süreci tamamlandı diye ara öğün yapmayı ihmal etmeyin. Mutlaka 2-3 saatte bir sağlıklı ve kalori bakımından da dengede olan ara öğünlerle beslenin.

5)Sıvı tüketimini de mutlaka gerekli ölçülerde almayı unutmayın.

6)Tabii ki kas kütlenizi korumak ve zamanla kuvvetlendirmek adına hareketli olmaya ve mümkünse fiziksel aktiviteye de hayatınızda yer vermeye devam edin.

7)Kilolu halinizdeki düşünce yapınızdan uzaklaşın ve ‘acaba tekrar kilo alır mıyım?’ endişesi ve korkusu içerisinde olmayın.

 

Hepimiz için güzelliklerle ve sevgiyle dolu bir hafta olsun. Neşeyle kalın…

 

Bu haber toplam 2083 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 329 Sayısı

Adres Kıbrıs 329 Sayısı