1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ders zili buruk çaldı: 12. sınıflarda "yüz yüze eğitim" denemesi

Ders zili buruk çaldı: 12. sınıflarda "yüz yüze eğitim" denemesi

12’nci sınıf öğrenciler için bugün seyreltilmiş yüz yüze eğitim başladı. Birçok okula hem öğretmen hem de öğrencilerin gitmediği ifade edildi. TMK'ya 15, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi'ne ise 1 öğrenci giriş yaptı

A+A-

Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı okullarda eğitim gören 12’nci sınıf öğrenciler, Bakanlar Kurulu kararları doğrultusunda bugün seyreltilmiş yüz yüze eğitime başladı. 

Eğitim sendikalarının öğretmenler aşılanmadan yüz yüze eğitime karşı çıkması nedeniyle birçok öğretmen okullara gitmedi. Birçok okulda öğrenciler de eğitime katılmadı, yüz yüze katılım düşük oranda kaldı. 

Lefkoşa'daki merkez okullardan Türk Maarif Koleji'nde (TMK) sabah okula yaklaşık 15 öğrenci giriş yaptı.  YENİDÜZEN'e konuşan Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu, "Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi kararlarına göre hareket ettik" dedi.

 

Okullarda katılım oranları?

YENİDÜZEN bazı okullarda gözlemlerde bulundu, okul müdürlerinden bilgi aldı.  

Lefkoşa Türk Maarif Koleji'nde (TMK) okula gelen öğrencilerin ders yaptığı, gelmeyenleri ise online olarak yapılan derslere evden katıldığı öğrenildi. Sınıftaki öğrencilerle sıkıntısız bir güne başlandığı ifade edildi. Buna karşın bazı öğrencilerin okuldan ayrıldığı gözlemlendi.

tmk.jpg

Bülent Ecevit’e 1 öğrenci

Bülent Ecevit Anadolu Lisesi’nde ise bugün 72 öğrencinin gelmesi beklenirken saat 08.00’e  kadar okula sadece 1 öğrenci geldi.

YENİDUZEN'e konuşan okul müdürü Sibel Karakaya, tüm önlemleri aldıklarını ancak bir öğrencinin okula geldiğini bunun yanında okul idaresi çalışanlar ve sekreterin geldiğini söyledi.

be-001.jpg

HTL'de öğrencilere antijen test

Haydarpaşa Ticaret Lisesi'nde de 115 kişilik 12.sınıflardan 40 civarı öğrencinin okula geldiği öğrenildi. Okul idaresinden edinilen bilgiye göre 21 öğretmenden ise 5'inin okula geldi.

Okula gelen öğrencilere hızlı PCR testi olan ve kısa sürede sonuç veren antijen testleri yapıldığı görüldü. İdare, bu testlerin haftada bir okula gelen öğrencilere yapılacağı bilgisini paylaştı.

htl.jpg

Fotoğraflar Fehime Alasya/Burçin Aybars

 

 

yd-destek-gorseli-2.jpg

Bu haber toplam 6461 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler