1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Dededen toruna; Yeşil Lefke Ticaret Ltd.
Dededen toruna; Yeşil Lefke Ticaret Ltd.

Dededen toruna; Yeşil Lefke Ticaret Ltd.

Lefke’de 18 yıldır zeytin ve zeytinyağı sektöründe hizmet veren Yeşil Lefke Ticaret Ltd, kapılarını ADRES okuyucularına açtı…

A+A-

Fehime ALASYA

 

Zeytin işleme ve turşu üretimi konusunda Lefke Bölgesi’nde önemli bir yatırıma imza atan Yeşil Lefke Ticaret Ltd, doğal zeytinyağı, sızma zeytinyağı, soğuk sıkım taş baskı, kara yağ, göbek yağı ve bunun gibi pek çok çeşitle hizmet veriyor.

Zeytinyağlarındaki asit oranlarının farklılığına göre de ayrım yapan firma, tüm ayrıntıları bünyesinde barındırıyor.

Şirket yöneticilerinden Ülfet Sezey ve Mürüvvet Sezey, Sezey ailesinde bu işe gönül vermiş üçüncü nesil olarak görev yapıyor.

Ziraat mühendisi olan Ülfet Sezey ve gıda mühendisi olan Mürüvvet Sezey, çocukluktan gönül verdikleri aile şirketinde çalışmanın mutluluğunu yaşıyor.

Dededen toruna gelen işletmede görev alan kadın direktörler, İş Kadınları Derneği tarafından, “Yılın Kadın Girişimcisi” olarak da seçilmenin gururunu yaşadılar.

gg-002.jpg

FASON ÜRETİMDE ÖNCÜ FİRMA

İlk yıllarda kendi zeytinleriyle yağ üretimi yapmaya başlayan firma, zeytinyağı üretim tesisi olarak başlayan ürün yelpazesini, zeytinyağı dolumu, pazarlaması, çakıstes ve zeytin üretimleri ile genişletti.

Firma, kendi markası altında zeytinyağı üretimi yaparken aynı zamanda anlaşmalı olduğu firmalara fason üretim de yapmakta.

Lefke’de bulunan ve yüzlerce metrekare kapalı alana sahip olan modern üretim tesisi zeytinyağı tankları, zeytin ve zeytinyağı paketleme, zeytin ve zeytinyağı yeraltı depoları, hazır mal deposu ve hammadde depo bölümlerini barındırıyor ve şirket yetkilileri tüm bunlara kendi öz kaynaklarıyla sahip olmanın da gururunu yaşıyorlar.

gg3.jpg

FABRİKADA KÜÇÜK BİR TANITIM GEZİSİ

Tesis etrafında bulunan 10 bine yakın zeytin ağacının yanında dıştan da ürün alan firma, büyük bir titizlik ve özveri ile çalışıyor.

“Aldığımız her ürünün karışım tahlillerini Türkiye’den yaptırıyoruz, bu bizim için çok önemli” diyen firma direktörü Mürüvvet Sezey, okuyucular için fabrikada kısa bir tanıtım yapıyor.

Fabrikanın bölümlerini anlatan Sezey, ambalaj ve etiket depolama bölümü, zeytin üretim kazanları, çakıstes üretimi, kara yağ yapımı için zeytin haşlama ve kurutma, zeytinyağı şişeleme gibi alanları tanıttı.  

gg2.jpg

TAŞ DEĞİRMENDE SOĞUK SIKIM

İşletme içerisine geleneksel taş değirmenin modernize halinin sistemini de kuran aile, burada soğuk sıkım yapmakta. Mürüvvet Sezey, soğuk sıkım sisteminin en önemli özelliğini açıklarken şu ifadelere yer veriyor: “Zeytinin zeytinyağına dönüşme aşamasındaki işlem sırasında içerisindeki vitaminin ve besin değerini kaybetmemesini sağlamasıdır. Bu sistem sayesinde yağ sıkıp ayırırken kullanılan suyun derecesini soğuk tuttuğumuzdan dolayı kalitesi yüksek zeytinyağı üretimi yapmaktayız.”

gg1.jpg

SEKTÖRDEKİ SIKINTILAR…

Sektörde yaşanan en büyük sıkıntının marketlerde bulunan ürünlerin kaçak olarak gelip, çeşitli yağlar ile karıştırılarak, zeytinyağı adı altında satılması ve merdiven altı yöntemlerle üretilmesinin önüne bir türlü geçilememesi olduğuna değinen firma, piyasada içersinde ay çiçek yağı olduğu halde zeytinyağı diye satılan ürünler bile bulunduğundan yakındı. Tüketicilerin bu konuda hassas ve dikkatli olmasını öneren firma, mutlaka üretim tesisi ve değirmeni olan firma ürünlerinin tercih edilmesi nasihatinde bulundu.

Firma Direktörlerinden Mürüvvet Sezey, “Sahte zeytinyağı üreten arkadaşlarla mücadele edemiyoruz, yatırımımız anlamsız kılınıyor. Bizler bu işi ilmi ve yasal olarak yapıyorken, kaçak zeytinyağları biz çok kötü etkiliyor. Biz tahlillerimizi her ay düzenli Türkiye’de yaptırıyoruz. Bu tahlili yapan cihaz altı bin dolarlık makinedir ve bu adada yoktur. Bir diğer büyük sorun ve çözümü beraberinde getirecek olan madde ise bu işi yapan kişilerin izinlendirilmesidir” diyerek, sektördeki zorlukları detaylandırıyor.

 

 

 

Bu haber toplam 7350 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 340 Sayısı

Adres Kıbrıs 340 Sayısı