1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. DAÜ Beslenme ve Diyetetik Bölümü I. Ulusal Doğu Akdeniz Beslenme ve Diyetetik Kongresi düzenliyor
DAÜ Beslenme ve Diyetetik Bölümü I. Ulusal Doğu Akdeniz Beslenme ve Diyetetik Kongresi düzenliyor

DAÜ Beslenme ve Diyetetik Bölümü I. Ulusal Doğu Akdeniz Beslenme ve Diyetetik Kongresi düzenliyor

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından düzenlenecek olan I. Ulusal Doğu Akdeniz Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 7-9 Aralık 2023 tarihlerinde, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilecek.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından düzenlenecek olan I. Ulusal Doğu Akdeniz Beslenme ve Diyetetik Kongresi, 7-9 Aralık 2023 tarihlerinde, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilecek.

Kongreye ilişkin DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyeleri ve Kongre Başkanları Prof. Dr. Emine Yıldız ile Doç. Dr. Ceren Gezer tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Başta obezite, diyabet, kardiyovasküler hastalıklar ve kanser gibi bulaşıcı olmayan kronik hastalıklardan korunma ve bu hastalıkların tedavisinde besin bileşenlerinin etkisi, ayrıca hastalıkların oluşumunu önlemedeki görevleri ile ilgili bilimsel çalışmaların sayısı gün geçtikçe hızla artmaktadır. Bu bağlamda yeni bilimsel kavram ve yaklaşımlar ortaya çıkmaktadır.

Beslenme ve Diyetetik alanı ile ilgili güncel konuların, alanında uzman konuşmacıların katılımıyla irdeleneceği I. Ulusal Doğu Akdeniz Beslenme ve Diyetetik Kongresi, ülkemizde Beslenme ve Diyetetik alanında ilk kez bu kadar geniş kapsamlı ve katılımla gerçekleştirilecektir. Tüm meslektaşlarımızı ve öğrencilerimizi kongremize davet ediyoruz.

Kongrede ayrıca sözel bildiri sunumları da gerçekleştirilecek olup, bildiri gönderim son tarihi 10 Kasım 2023’tür. Kongre kayıt son tarihi ise 17 Kasım 2023’tür. Detaylı bilgilere https://dbdk.emu.edu.tr/tr web adresinden ulaşılabilmektedir.”

 

Bu haber toplam 999 defa okunmuştur
Etiketler :