1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. DAK davalarında itham, ret ve erteleme
 DAK davalarında itham, ret ve erteleme

DAK davalarında itham, ret ve erteleme

Dört davanın da görüşülmesine 18 Mart 2013 tarihinde devam edilecek.

A+A-

 

Doğu Akdeniz Koleji’nin özelleştirilerek Doğa Koleji’ne peşkeş çekilmesine karşı 21 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirilen eylemin ardından, 9 sendikacıya çeşitli gerekçelerle açılan 4 davanın görüşülmesine dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde devam edildi. İki davada sanık eylemciler itham edilirken diğer iki dava ise itham olunmak üzere tehir edildi. Dört davanın da görüşülmesine 18 Mart 2013 tarihinde devam edilecek.

 

İki Davada İtham ve Red: Davalar başlıyor..!

 

Eylem esnasında okulun kapısını kırdıkları gerekçesiyle haklarında kasti hasar davası açılan DAÜ-SEN Başkanı Prof.Dr. Hüseyin Özkaramanlı, Genel Sekreter Ulaş Gökçe, Yönetim Kurulu üyeleri Yrd.Doç.Dr. Ercan Hoşkara, Hasan Altıok, Doç.Dr. Hamit Caner ve Hüseyin Demirel ile aynı eylemde hakkında polisi darp ve görevinden men davası getirilen KTOEÖS Yönetim Kurulu üyesi Fikret Civisilli’nin davalarında sanık eylemciler itham edildiler. İthama karşılık teker teker söz alan sendikacılar ise haklarındaki suçlamaları reddettiler. İthamların ardından, davalar savcılığın tanıklarının hazır edilmesi ve duruşma sürecinin başlaması için ertelendi. Mahkeme, Fikret Civisilli hakkındaki davada, tanıklardan polis memurları Celal Arkoç, Mustafa Yıldız ve doktor Olgun Akalper’i, kasti hasar davası ile ilgili ise, diğer davanın da tanığı olan polis memuru Mustafa Yıldız’ı tanık olarak bir sonraki davaya celbetti. Eylem esnasında kendi okullarına pankart astıkları gerekçesi ile haklarında Mülke Tecavüz, Polisi Görevden Men ve Polisi Darp suçlamaları getirilen sendikacılar Cemil Sarıçizmeli ve Barış Eseller’in davası ile Ulaş Gökçe hakkında getirilen kasti hasar ve itale-i lisan davası ise itham olunarak tehir edildi.
Davaların görüşülmesine 18 Mart günü devam edilecek.

 

Ulaş Gökçe’den Açıklama:

Dava çıkışı sanık eylemciler adına bir açıklama yapan DAÜ SEN Başkanı Ulaş Gökçe, gidişat ve bundan sonraki süreçle ile ilgili bilgiler verdi. Gökçe, yine tam kadro mahkemelerde olduklarını, her zamanki gibi neşeli, kendileri ve yoldaşları ile gururlu olduklarını söyledi. Saldırıda değil savunmada olduklarını dile getiren Gökçe, eylemlerde okullarımızı, şehirlerimizi ve topraklarımızı savunduklarını dile getirdi. Mücadelenin peşkeşe ve asimilasyona karşı olduğunu, meslektaşlarının işleri ve aşlarını savunduklarını vurgulayan Gökçe, tüm bu sebeplerle yaptıklarından gurur duyduklarını, bundan sonra da farklı bir şey yapmayacaklarını, mücadeleye aynı doğrultuda devam edeceklerini duyurdu. (Yargılanıyoruz.org)

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1395 defa okunmuştur