1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. CTP Mağusa İlçe Başkanı ve yeni dönem başkan adayı Ali Gulle: “Demokrasi sadece sözde kalmamalı, içselleştirilmeli”
CTP Mağusa İlçe Başkanı ve yeni dönem başkan adayı Ali Gulle: “Demokrasi sadece sözde kalmamalı, içselleştirilmeli”

CTP Mağusa İlçe Başkanı ve yeni dönem başkan adayı Ali Gulle: “Demokrasi sadece sözde kalmamalı, içselleştirilmeli”

“İnsanımızın demokrasiyi bir yaşam biçimine dönüştürmesi şarttır.” “Türkiye parayı verecek, kazanılmış haklar ortadan kalkacaksa, bu yapı sürmez.” “Yapamayacağımız sözler vermememiz gerekir. Her daim adil ve adaletli olunmalıdır.” “Hükümete geldiğimizde

A+A-

Parti içi demokrasiler, ülke genelindeki demokrasinin de aynasıdır. Tabandan tavana yayılan bir siyaset kültürü içerisinde, her kitle, sesini önce kendi siyasi hareketi içerisinde duyurma fırsatı bulur, böylece yaşamına yön verir. Bu nedenle, siyasi partilerin merkezilerinden çok daha önemlisi belki de ilçe, köy, bucak örgütleridir … YENİDÜZEN, bu anlayış içerisinde ve eşitlikçi bir tavırla, Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler’in ilçe kurultaylarındaki adaylarla görüşüyor, onların düşüncelerini sizlere aktarıyor…
10 Mayıs’ta yer alacak CTP Mağusa İlçe Kongresi’nde, başkanlık için aday olan iki isimden biri Ali Gulle ülke siyaseti, Mağusa ilçesi, Cumhuriyetçi Türk Partisi ve hükümete dair sorularımızı yanıtladı

 


-------------------

• YENiDÜZEN: Ülkedeki siyaset iklimini nasıl değerlendiriyorsunuz?
•  Ali GULLE: Şu anda ülke siyaset iklimi açısından çok hoş bir durum yok. Bunu çok rahat söyleyebilirim. Bir taraftan ekonominin içerisine düşürüldüğü durum, bir taraftan sosyo-kültürel sıkıntılar… Buna bir de parlamentonun durumunu ve insanların mutsuzluğunu ekleyebiliriz… Tüm bunlara baktığımızda hakikatten iç açıcı bir durum yok.  Bu konuda mutlu sözler söyleyemem.

• YENiDÜZEN: Toplum genelinde, partizanlığın değil adaletin, eşitliğin ve daha ileri bir demokrasinin hakim olması için bir baskı var mı? İnsanlar siyasilerden “menfaat” mı bekliyor gerçekte yoksa “adalet” mi?
• Ali GULLE:  İlke çok doğru bir söylem olmasına rağmen gerçek hayatta söylenildiği gibi uygulanmıyor. İnsanlar bir taraftan gerçek adalet istiyor, partizanlığın kaldırılmasını istiyor ama pratik yaşama gelindiğinde bu böyle olmuyor. Halbuki gerçek yaşamda demokrasiyi insanlar yaşam biçimine dönüştürmelidir. Eğer bunu yapabilirlerse adaleti sağlayıp, partizanlığı yok edebilirler.

• YENiDÜZEN: Erken ya da normal bir seçimde, bir değişim ön görüyor musunuz? Hem iktidar, hem de anlayış değişimi anlamında?
• Ali GULLE:  Bütün bu olumsuzluklar varken ve yaşanırken elbette değişiklik bekliyorum. İnsanlardaki öfke çok derin. Anlayış değişikliğinden ne anladığınıza bağlı… Bana göre farklı olabilir, başkası farklı anlayabilir. Bu konuda çok fazla bir şey söyleyemem.

• YENiDÜZEN: Kıbrıs sorunu çözümlenmeden ve talepler, beklentiler, bütçe gerçeğimiz içerisinde “kendi kendimizi yönetme irademizi” ele almak mümkün mü?
• Ali GULLE: Evet, mümkündür. Gelir gider dengesizliği herkes tarafından biliniyor. Eğer demokratik bir anlayış çerçevesinde sivil toplum örgütleri, sendikalar ve siyasi partiler birlikte hareket ederse ve ekonomideki gelir gideri bir masaya yatırıp tartışırsa, çözüm yolu bulursa, o takdirde kendi kendimizi yönetme irademiz mümkün olabilir.  Yok eğer bir araya gelinmez, masaya yatırılmaz ise, Türkiye sürekli açığımızı kapatıp, her yıl yapılan ekonomik protokol ile bilmem şu kadar para verecek ama bunun da bir bedeli olacaksa. O durumda çok zor.  Kazanılmış hakları ortadan kaldırmak için şu yasayı geçirin parayı alın gibi yaklaşımlar sürdürülemez… Bunlardan kurtulmanın yolu başında söylediğimdir. Bunu beceremezsek, kendi kendimizi yönetmek mümkün olmayacak.


• YENiDÜZEN: İlçenizdeki tabloyu nasıl görüyorsunuz, insanlarla bire bir temaslarınızda en önemli şikayetleri ve beklentileri nelerdir?
• Ali GULLE:  Sadece ilçemizde değil, ülke genelinde insanlar mutsuz. Çiftçi, hayvancı, sanayici, esnaf, bütünüyle bir mutsuzluk içerisinde… Bunu resmi köy ziyaretlerimizde insanlardan aldığımız şikayetlerde açıkça görmekteyiz. Bize söylenen UBP hükümeti tarafından verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle hükümete büyük bir öfke duydukları ve yalanlarla büyük bir yıkım yaşadıkları…

• YENiDÜZEN: İLÇE başkanlığına aday oldunuz, nedir ön gördüğünüz, bu kararı neden verdiniz ve neler yapmak istiyorsunuz?
• Ali GULLE: İlçe kongresi 2 yılda bir yapılır. Yaptığımız faaliyetleri kongremizde, faaliyet raporuna yansıtırız. Sosyo-kültürel ve siyasi çalışmalarımız raporda yer alır. Örgüt içi konular, halka açık toplantılar çeşitli aktiviteler yaparız.
Başkanlığım döneminde, ilçemde başlattığım bir dizi çalışmalar var, bunların devamının gelmesi ve yarım kalmaması için ilçenin yeni baştan örgütlenmesi açısından devamlılığını istiyorum.

“Her daim adil ve adaletli olunmalı”

• YENiDÜZEN:  Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin şu anda ANA MUHALEFET pozisyonunda ve ülkeyi yönetmeye aday bir siyasi parti olarak KURULTAY sürecini nasıl geçirmeli, KURULTAY’ın ardından mutlaka atması gereken adımlar nelerdir?
• Ali GULLE:  Demokrasi sadece sözde kalmamalı. İçselleştirilmeli ve yaşam biçimine dönüşmeli. CTP’ye yaraşır bir kurultay yapılacaktır. Daha önceki kurultayda 4-5 başkan adaylı bir kurultay süreci yaşandı. Bu kurultay CTP’ye yaraşır bir şekilde yapıldı. Bu yeni Kurultay da CTP’ye yaraşır bir şekilde gerçekleşecektir.
Kurultayın ardından hangi arkadaşlar yönetime girerse girsin önümüzdeki ilk seçimde CTP’nin hükümete gelme ihtimali çok yüksektir. O nedenle yapamayacağımız sözler vermememiz gerekmektedir. Her daim adil ve adaletli olunmalıdır.

• YENiDÜZEN: Cumhuriyetçi Türk Partisi, geçmiş HÜKÜMET döneminin ÖZELEŞTİRİSİNİ yaptı mı? Yeni dönem için DERSLER var mı çıkardığınız, düşünceniz nedir?
• Ali GULLE: 4 yıl oldu halen daha tartışırız. Parti Meclisi’nde, örgütlerde, MYK’da hala daha tartışılır.
Bu doğru mu çok da anlamış değilim ama dersler çıkarılmalıdır. Önemli olan hatalarımızı bir kez daha tekrarlamamızdır. Bizim en büyük hatamız referandum adına beyaz sayfa açtık. Bu yapılmamalıydı. Bazı siyasiler yargıya havale edilmeliydi. Halk bizden bunu bekliyordu. UBP’nin yolsuzluk dosyaları dururken, beyaz sayfa açmanın çok ciddi bir hata olduğunu gördük.
CTP, yıllarca ülkeyi gezdi, propagandalar yaptı. Usulsüzlük, yolsuzluk yapıldı, yargıya havale edeceğiz dedik. Bunu yapmadık. Vatandaş da bize geçer puan vermedi. Yeni dönemde tüm bunlar değerlendirilmeli. Ve mutlaka bazı siyasiler yargıya havale edilmeli. Siyaset başka türlü temizlenmez.

• YENiDÜZEN: Size, tüm adaylara SÖZ HAKKI vermek istedik ve YENİDÜZEN olarak EŞİTLİK içerisinde tüm ilçelerde bunu yapmak istiyoruz. YENİDÜZEN’in yayıncılık çizgisini nasıl buluyorsunuz, genel olarak medyaya bakışınız nedir?
• Ali GULLE: YENiDÜZEN’den şikayetçiyim. YENiDÜZEN’de tüm arkadaşları töhmet altında bırakmamak adına YENiDÜZEN yöneticilerinin taraflı yayın yaptığını düşünmekteyim. Medya bir toplumun aynasıdır. Genel olarak medya tu kaka olarak değerlendirilemez.

• YENiDÜZEN: Son olarak sizin eklemek istediğiniz düşünceleriniz nelerdir?
• GULLE: Ümit ederim tüm yaşanan olumsuzluklardan sonra toplumumuz 2009’da yaptığı hatayı bir kez daha yapmaz ve CTP’yi layık olduğu yere getirir. Toplumun daha mutlu, daha refah ve demokrasiyi bir yaşam biçimi haline dönüştürme adına buna ihtiyacımız var.

Bu haber toplam 2291 defa okunmuştur