1. HABERLER

  2. YEREL YÖNETİM

  3. Cittaslow'a üye belediyelerden Yeniboğaziçi'nde “Cittaslow Sunday” etkinliği
Cittaslow'a üye belediyelerden Yeniboğaziçi'nde “Cittaslow Sunday” etkinliği

Cittaslow'a üye belediyelerden Yeniboğaziçi'nde “Cittaslow Sunday” etkinliği

Yerel üreticilerin desteklenmesi ve yerel ürünlerin ön plana çıkarılması amacıyla düzenlenen “Cittaslow Sunday” etkinliği, KKTC’de bu yıl süt ve süt ürünleri temasıyla 26 Eylül Pazar, KKTC’den Cittaslow’a üye beş belediye tarafından Yeniboğaziçi Belediye

A+A-

Yerel üreticilerin desteklenmesi ve yerel ürünlerin ön plana çıkarılması amacıyla düzenlenen “Cittaslow Sunday” etkinliği, KKTC’de bu yıl süt ve süt ürünleri temasıyla 26 Eylül Pazar, KKTC’den Cittaslow’a üye beş belediye tarafından Yeniboğaziçi Belediye Festival Alanı’nda düzenlenecek. 

Cittaslow Sunday, yavaş yaşam ve yerel değerler sahip çıkılması prensipleri üzerine kurulmuş 285 üyeli Cittaslow belediye ağının bir etkinliği. Cittslow’a üye belediyeler 26 Eylül’de kendi bölgelerinde farklı yerel değerler üzerine etkinlikler düzenlemekte.

Yeniboğaziçi’ndeki etkinlikte , hellim ve tarhana yapım atölyesi kurulacak, süt ürünlerin yanı sıra pek çok yerel ürünlerin satışı için tezgahlar kurulacak; etkinlikte Taşkent Doğa Parkı Koru Sergisi, halk dansları gösterisi ve Retro müzik grubu sahne alacak. Etkinlikler 10:00 ile 18:00 arasında yer alacak.

Cittaslow’a üye Lefke, Geçitkale, Tatlısu,  Mehmetçik ve Yeniboğaziçi belediyelerinin ortak etkinliği, Telsim Vodafone ile Mardo dondurmalarının sponsorluğunda veTaşkent Doğa Parkı’nın katkılarıyla düzenlenecek.

KKTC’den beş belediye Cittaslow üyesi ve her yıl bir belediyede Cittaslow Sunday etkinliği düzenleniyor. Bugün yer alan tanıtım etkinliğine Cittaslow’a üye Lefke, Geçitkale, Tatlısu,  Mehmetçik belediyelerinin başkanları da katıldı.

Zurnacılar: Amaç yerel üreticiyi desteklemek

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, Belediye Parkı’nda düzenlenen basın toplantısında, geçmiş yıllarda Geçitkale’de “zeytin”, Mehmetçik’te “bal” temalı Cittaslow Sunday’i etkinliği düzenlendiğini, Yeniboğaziçi’nin de ikinci kez Cittaslow Sunday’a ev sahipliği yapacağını belirtti.

Cittaslow üyesi 285 belediyenin eş zamanlı etkinlik düzenleyeceğine dikkat çeken Zurnacılar, “Cittaslow Sunday’in amacı yerel üreticiyi desteklemek; yerel ürünleri tanıtmak, korumak, yaşatmak ve yaymak” dedi.

Etkinlikte yaklaşık 30 yerel üreticinin tezgah kurup yerel ürün satışı yapacağını kaydeden Zurnacılar, bu çerçevede geleneksel yöntemlerle hellim ve tarhana da yapılacağını söyledi.

Retro çalgıcıların Asya bebeğe yardım için sahne alacağını da kaydeden Zurnacılar, biletlerin 20 TL olduğunu ve gelirin hepsinin Asya bebeğe bağışlanacağını söyledi.

KKTC Cittaslow Ağı Bilim Kurulu Başkanı Azmi Ögen de Cittaslow’un sağlıklı yaşamı savunan bir manifesto olduğunu ve bir araç olduğunu kaydetti.

Öztaş: Pandemi yerel üretimin önemini öne çıkardı

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş ise Cittaslow’un tüm ülkenin yaşaması gereken bir olgu olduğunu, pandeminin de yerel üretimin önemini öne çıkardığını kaydetti.

Sarıçizmeli: “Üzümcülüğe ağırlık verecek KOOP”

Cittaslow’un önemli öğelerinden olan kooperatifçilik üzerine konuşan Mehmetçik Belediyesi Başkanı Cemil Sarıçizmeli ise, etkisini yitiren, zamanında büyük ihracat yapan Mehmetçik Karpaz Üzüm, Şarap ve Pazarlama Kooperatif Şirketi Kas-Koop’u yeniden aktifleştirmek için çalışma başlattıklarını söyledi.

Sarıçizmeli bu yönde bir de tarımsal faaliyetler için sulama projesi üzerinde çalıştıklarını, üzümcülüğün geliştirilmesi ve ekili bağların daha verimli hale getirilmesini amaçladıklarını ifade etti.

Bu proje ile birlikte üzümün hem kalite hem de miktar olarak daha iyi yerlere geleceğine inandığını ifade eden Sarıçizmeli, üzüme eski önemini kazandırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Çakmak: Bölgede üretim yapan kadınlara destek oluyoruz

KKTC Cittaslow  Genel Koordinatörü Münevver Ebedi Çakmak, Lefke’de Kırsal Kadın Kalkınma Kooperatifi ismi ile bir çalışma başlattıklarını, amaçlarının bölgede üretim yapan kadınlara destek vermek olduğunu, bunu diğer Cittaslow  üyesi belediyelerde başlatmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kaya: Yerel üretimde kooperatifler önemi

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ise Cittaslow’un en önemli öğelerden birinin de yerel üretimi desteklemek olduğunu kooperatiflerin de bu amaç için en önemli kurumlar olduğunu ifade etti.

Sponsorlardan Telsim Vodafone’dan Sevim Beşok Esendağlı etkinliğe sponsor olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Mardo dondurmalarını temsilen Özlem Ağıt da, hem süt hem de yerel ürünleri destekleme temalı bir etkinliği desteklemekten mutlu olduklarını ifade etti.

Retro müzik grubundan Kurultay Akbay da Asya bebeği destek için 21 kişilik bir ekiple sahne alacaklarını kaydetti.

Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği’nden Nazenin Taşçıoğlu Şahali, Karel bebek için düzenleyemedikleri konseri, bu etkinlikte Asya Bebek için düzenleme imkanı tanındığı için Belediyelere teşekkür etti.

Bu haber toplam 1417 defa okunmuştur
Etiketler :