1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Geçitkale’ye ateş düştü: AİLE DRAMI, 3 ÖLÜM
Geçitkale’ye ateş düştü:  AİLE DRAMI, 3 ÖLÜM

Geçitkale’ye ateş düştü: AİLE DRAMI, 3 ÖLÜM

Geçitkale'deki aile faciasının ardından ailenin büyük oğlu 18 yaşındaki Eralp Çobanoğlu sorgulanmak üzere önce Mağusa Polis Müdürlüğü’ne ardından da İskele Polis Müdürlüğü'ne götürüldü, cep telefonları incelemeye alındı.

A+A-

 

Geçitkale dün güne aile faciası ile uyandı. 14 yaşındaki Çınar Çobanoğlu, anne Bengü Çobanoğlu ve baba İbrahim Çobanoğlu evlerinde vurulmuş vaziyette ölü olarak bulundu.

 

BÜYÜK OĞUL SORGULANDI… Olayla ilgili çiftin büyük oğlu 18 yaşındaki Eralp Çobanoğlu Mağusa Polis Müdürlüğü’nde sorgulandı. Cinayeti kimin işlediğine yönelik resmi bir açıklama yapılmadı.

Ayşe GÜLER

Geçitkale dün güne aile faciası ile uyandı. Bir aileden 3 kişi evinde bulundu. 14 yaşındaki Çınar Çobanoğlu, anne Bengü Çobanoğlu ve baba İbrahim Çobanoğlu evlerinde vurulmuş vaziyette ölü olarak bulundu.

Olayla ilgili çiftin büyük oğlu 18 yaşındaki Eralp Çobanoğlu Mağusa Polisi Müdürlüğü’nde sorgulandı, balistik inceleme için el sıvapları (örnekleri) alındı.

Cinayeti kimin işlediğine yönelik resmi bir açıklama yapılmadı.

Saatlerce sorgu…

Geçitkale’deki aile faciasıyla ilgili polis soruşturması dün gün boyunca devam etti.   Olayın ardından ifadesine başvurulan ailenin 18 yaşındaki oğlu Eralp Çobanoğlu poliste saatlerce sorgulandı. Çobanoğlu ilk sorgusunun ardından Mağusa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolüne götürüldü.

Buradaki kontrolün ardından Çobanoğlu, İskele Polis Müdürlüğü’ne getirildi.

Olay sonrasında hayatını kaybeden Bengü Çobanoğlu, İbrahim Çobanoğlu ve Çınar Çobanoğlu’na dün otopsi yapıldı.

Çobanoğlu ailesinin bugün kılınacak öğle namazının ardından  Geçitkale Mezarlığı’na defnedilmesi bekleniyor.

Korkunç durum…


Elde edilen bilgiye göre; Çınar Çobanoğlu ile Eralp Çobanoğlu aynı yatak odasında kalıyordu. Eralp Çobanoğlu, sabaha yakın ev içerisinde silah sesi duyarak, uyandığını söyledi.
Eralp Çobanoğlu, komşularına, “Odadan çıktığında korkunç manzarayla karşılaştığını” anlattı, bu sırada kardeşi Çınar Çobanoğlu’nu gördüğünü ve kardeşinin kendisine de bir ateş ettiğini söyledi.
Yaşananların ardından Eralp Çobanoğlu komşusu İbrahim Gamar’ın evine koştu, yardım istedi.

Ambulans ve polisi komşusu aradı
Eralp Çobanoğlu’nun evine gelmesinin ardından komşu İbrahim Gamar, ilk etapta iki kardeşinin tartıştığını, çocukların anne ve babasının evde olmadığını düşündü.

Olayla ilgili bilgi vermek için baba İbrahim Çobanoğlu’nu cep telefonundan aradı ancak yanıt alamadı.

Bunun üzerine damadı ile birlikte eve gitti, korkunç manzarayla karşılaştı, hemen 112’yi ve polisi aradı.

“Kanlar içindeydi, ambulansa taşıdık”

Cinayetin ilk görgü tanıklarından İbrahim Gamar, YENİDÜZEN’e konuştu, yaşadıklarını anlattı.

Şok içerisinde olan ve oldukça üzgün olduğu gözlemlenen Gamar, şunları anlattı: “Sabah 3’ü geçmişti, kapı şiddetli şekilde çalıyordu, Eralp (Evin büyük oğlu) ‘Amca koşun koşun kurtarın beni. Çınar bana ateş etti, koşun bakın kendine de bir şey yaptı galiba’ diyordu… ‘Beni evinize alın’ diyordu. O ana kadar ben bir şey anlamadım. Ben kendisini (Çınar’ı) bulduğumda yatakta oturur vaziyette yere doğru eğilmişti. Kanlar içindeydi, onu ambulansa taşıdık.”

Baba emekli astsubay, anne İhtiyat Sandığı Dairesi memuruydu…

Olay sonrası feci şekilde hayatını kaybeden 52 yaşındaki İbrahim Çobanoğlu emekli astsubaydı, köyde aynı zamanda hayvan üreticiliği de yapıyordu.

48 yaşındaki anne Bengü Çobanoğlu ise Lefkoşa’da İhtiyat Sandığı Dairesi’nde memurdu.

Çınar Çobanoğlu da Bülent Ecevit Anadolu Lisesi öğrencisiydi.

Aileden geriye tek hayatta kalan kişi olan Eralp Çobanoğlu ise güreş sporu ile uğraşıyordu, DAÜ’de eğitim alacaktı.

Bölge ve aile şokta…

Çobanoğlu ailesinin 3 bireyinin hayatını kaybetmesi, bölgede ve ailede büyük üzüntü yarattı.

Olayın duyulmasının ardından bazı aile yakınları evin olduğu bölgeye geldi.

Polis geniş güvenlik önlemi aldı…

Aile faciasının ardından hem Geçitkale Polis Karakolu hem de Mağusa Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memurları bölgede geniş önlemi aldı.

Mağusa Adli Şube Amiri de olay yerine gelerek, bilgi aldı.

6 saate yakın inceleme…

Ev içerisinde Olay Yeri İnceleme ekiplerinin yaptığı incelemeler yaklaşık 6 saat sürdü. Olay 03.30’da yaşanırken, ekipler bölgeden sabah 09.00’da ayrıldı.

Her ihtimali değerlendiren ekipler, ev içerisinde oldukça detaylı inceleme yaptı.

Olayda kullanılan tabanca ve bir hava tüfeği emare alındı

Olayda kullanılan tabanca ve bir hava tüfeği emare olarak alındı.

Polis evin içinde 2 boş kovan buldu. 3. kovanın bulunması için geniş çaplı araştırma yaptı.

Mağusa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Patlayıcı Madde Şubesi’ndeki görevli polisler de gelerek, kayıp kovanı bulmak için incelemede bulundu. 

Eve güvenlik şeridi, 2 nöbetçi polis…

Polis ekiplerinin incelemesinin tamamlanmasının ardından eve güvenlik şeridi çekilerek, giriş engellendi.

Evin önüne de 2 nöbetçi polis memuru konuldu.

 

Polis: Olay araştırılıyor

 

Polis Basın Subaylığı ise olayın kim tarafında gerçekleştiğine dair net bir bilgi vermedi, olayın araştırıldığını açıkladı.

Polis Basın Subaylığı'ndan şu açıklama yapıldı:"08.01.2021 tarihinde, saat 03.30 sıralarında, Geçitkale'de sakin İbrahim Çobanoğlu (E-52) ve Bengü Çobanoğlu (K-48) ikametgahlarının yatak odası içerisinde tabanca ile vurulmak suretiyle olay yerinde yaşamlarını yitirmişlerdir.

 Yine aynı ikametgah içerisinde bulunan 14 yaşındaki Çınar ÇOBANOĞLU (E-14) ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmiştir.

Olayla ilgili polis soruşturması çok yönlü olarak devam etmektedir.

 

Görgü tanığı YENİDÜZEN’e konuştu:

Gamar: “Çınar kanlar içindeydi, sedye ile ambulansa taşıdık”

 

Geçitkale’deki cinayetin görgü tanığı İbrahim Gamar YENİDÜZEN’e yaşadıklarını anlattı. Sabaha yakın saat 03.00 sıralarında evin kapısının şiddetli bir şekilde çaldığını anlatan Gamar, üç kişinin hayatını kaybettiği Çobanoğlu ailesinden büyük oğlan Eralp Çobanoğlu’nun kapıda “Beni kurtarın, beni evinize alın” diye yalvardığını söyledi.

Olay yerine koşan, cinayetin ilk görgü tanıklarından Gamar, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Sabah 3’ü geçmişti saat. Bizim kapının şiddetli bir şekilde çalındığını duydum. Hanımla beraber koşarak gittik. Ben açtığımda şoka uğradım. Kapımızı ailenin büyük oğlu Eralp çalıyordu. Kapıyı açtık, Eralp ‘Amca koşun koşun kurtarın beni.. Çınar bana ateş etti, koşun bakın kendine de bir şey yaptı galiba’ diyordu… ‘Beni evinize alın’ diyordu. Eralp’i eve aldık. Ben de hemen evlerine girdim. Herhangi bir silah sesi duymadım. Eve girdiğimde çocuğu (Çınar’ı) oturur vaziyette buldum. Hemen 112’yi ve polisi aradım. 03.16’da 112’yi, bir dakika sonra polis karakolunu aradım. Ambulans geldi, ambulans şoförü benden yardım istedi. O ana kadar ben bir şey anlamadım. Anne baba hayatını kaybetmişti ancak Çınar Çobanoğlu hayattaydı. Ben kendisini bulduğumda yatakta oturur vaziyette yere doğru eğilmişti. Ambulans geldiğinde Çınar’ı sedyeye taşıdık, o an onun da vurulduğunu anladım. Çünkü çocuk kanlar içindeydi.Hala inanmak istemiyorum. Şok içindeyim. Ben eve girdiğimde anne ve baba yatak içerisinde ölü vaziyetteydiler.”

 

Bu haber toplam 31785 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler