1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Çevre dostları kaplumbağaları gözlemledi
Çevre dostları kaplumbağaları gözlemledi

Çevre dostları kaplumbağaları gözlemledi

Kuzey Kıbrıs Turkcell ile Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti’nin yaklaşık 15 yıldır yürüttüğü işbirliği kapsamında “Kaplumbağa Gözlemi” yapıldı.

A+A-

Kuzey Kıbrıs Turkcell ile Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti’nin “Kaplumbağalar Korumamız Altında” başlığı ile sürdürülebilir çevre başlığıyla yaklaşık 15 yıldır yürüttüğü işbirliği kapsamında “Kaplumbağa Gözlemi” yapıldı.

Lefkoşa ve Mağusa’daki bilgilendirme seminerlerinin ardından, Alagadi Plajı’nda gerçekleşen kaplumbağa yumurtlama gözlemi etkinliğine, yurt dışından adamıza gelen gönüllü öğrenci grubuyla birlikte Kuzey Kıbrıs Turkcell çalışanları da katıldı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden ve Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış’ın da yer aldığı gözlemde Kaplumbağa Koruma Cemiyeti tarafından hazırlanan “Kaplumbağa Bilgilendirme Videosu” izlendi, Proje Müdürü Robin Snape katılımcılara deniz kaplumbağaları hakkında bilgi verdi.
Snape, kaplumbağaların yaşamını anlattı, nelerden zarar gördüklerini örnekleri ile açıkladı. Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti Proje Müdürü Robin Snape ayrıca kaplumbağaların korunması için alınması gereken tedbirleri açıkladı.
maden.jpg

Maden: “Önemli bir proje”

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden, kaplumbağaların hem Kıbrıs adası hem de doğal yaşam için önemli bir değer olduğunu belirterek, sürdürülebilir çevre odaklı bu projenin önemine dikkat çekti.
Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti’nin yıllardır çok önemli bir işbirliğine imza attığını anımsatan Maden, “Bu projeyi devam ettirecek, nesillerini sürdürmek için ülkemizi ziyaret eden kaplumbağalara sahip çıkarak, toplumu da bu alanda çok daha fazla bilinçlendireceğiz” diye konuştu.
Kaplumbağa gözleminin kendisi için de önemli bir deneyim olduğunu anlatan Harun Maden, uluslararası medyanın da dikkatini çeken bu çabaların her türlü takdiri hak ettiğini sözlerine ekledi.

 

Bu haber toplam 2142 defa okunmuştur