1. HABERLER

  2. SPOR

  3. ‘British Tour’a Eliz damgası
‘British Tour’a Eliz damgası

‘British Tour’a Eliz damgası

Eliz Maloney Yorgancı, İngiltere Tenis Federasyonu tarafından organize edilen “British Tour”da şampiyon oldu

A+A-

Geçtiğimiz hafta, uzun bir aradan sonra, oynadığı ilk turnuvada yarı final oynayarak kortlara geri dönen Eliz Maloney Yorgancı, ikinci turnuvasında şampiyonluğa imza attı.

Eğitim ve tenis yaşamını İngiltere’de sürdüren ülkemizin yıldız tenisçisi Eliz Maloney Yorgancı, geçtiğimiz hafta sonu, İngiltere’nin Loughborough kentinde, İngiltere Tenis Federasyonunun organize ettiği, “British Tour” turnuvasında şampiyon oldu. Beş günde toplam yedi maç yapan Eliz, hiç set ve oyun vermeden, güzel maçlar çıkararak şampiyon olurken, izleyenlerin beğenisini kazandı.

Eliz: “İlerisi için ne yaptım değil, neler yapabilirim demek önemli”

Eliz, maç sonrası yaptığı açıklamada, “Bu iki turnuvaya katıldığımda maç eksiklerim olduğunu biliyordum. Sınavlarım süresince hiç antremanlarıma ara vermesem de, maç yapmak farklı bir olay. Şampiyon olmak güzel bir duygu ama şampiyonluktan çok beni mutlu eden maçta çalıştığımız oyun tarzını uygulamaya koyabilmekti. Eksiklerim var biliyorum, ileriye gitmek için ne yaptım değil, daha neler yapabilirim diye düşünmek ve çok çalışmak gerekiyor” diyerek geleceğe dair fikirlerini beyan etti.

Mısır’da profesyonelliğe ilk adımını atacak

Eliz, sözlerinin sonunda kendisine destek veren ve her zaman yanında olan, KKTC’nin değerli iş adamları Arden Gıda Ltd, Atakom Ticaret Ltd, Metgin Limited ve Oero Trading Ltd direktörlerine teşekkür etti. Eliz ayni zamanda kendisine destek veren ve bu uzun yolculukta yanında olup elinden tutmaya söz veren Başbakan Tufan Erhürman ve Spor Dairesi Müdürü Alkan Değirmencioğlu’na da saygılarını göndererek teşekkür etti.

Eliz’in önümüzdeki ay Mısır’da arka arkaya üç turnuvaya katılarak profesyonelliğe ilk adımını atması bekleniyor.

 

Bu haber toplam 1670 defa okunmuştur
Etiketler :