1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "BİZ KİRALIK DEĞİLİZ"
"BİZ KİRALIK DEĞİLİZ"

"BİZ KİRALIK DEĞİLİZ"

Sendikal Platform ve Dome Otel çalışanları “Dome Otel olmazsa olmazımızdır, onurumuzdur, üreten yönetebilir” derken, UBP otelin işgal altında olduğunu” savundu

A+A-

Ayşe GÜLER

Kıbrıs’ın en önemli otelleri arasında yer alan Dome Otel’de 10 dakika arayla iki ‘farklı’ eylem gerçekleştirildi.
Kamuoyu gündeminden bir süredir düşmeyen, Meclis’te de yoğun tartışmalara neden olan otel ile ilgili dün ilk olarak Sendikal Platform basın açıklaması yaparak, “Dome Otel olmazsa olmazımızdır” mesajını verdi.
Sendikal Platformun eylemine Dome Otel çalışanları da tam kadro destek verdi.
Çalışanlar, 'Anayasal haklarımız var işçiyiz biz kiralık değil', 'Birlikte ürettik birlikte başardık. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için' pankartları açıldı.
Sendikal Platformun ardından bu kez ana muhalefet partisi Ulusal Birlik Partisi (UBP) , Dome Otel ile ihaleye çıkılarak, sözleşmenin devam etmesi gerektiğini savundu.

Polis yoğun güvenlik önlemi aldı…

10 dakika arayla gerçekleşen eylemlerle ilgili polis de yoğun güvenlik önlemi aldı.
Çevik kuvvet ekipleri, arka sokaklarda hazırda bekledi.

d1-040.jpg

d2-034.jpg

d3-022.jpg

"BİZ KİRALIK DEĞİLİZ"

karaman.jpg

Dome Otel Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Karaman, sendikal hakları vermemek için direndiklerini söyledi, “Biz kiralık değiliz” dedi.  Karaman, “Üretenlerin yönetebileceği iddiası ve yarattıkları başarı öyküsü ile otel yönetimine talip olduklarını” da anımsattı.

Karaman, Dome Otel’de yaklaşık 10 yıldır bu modelin uygulandığını ifade etti.

Uzun suredir Dome Otel binasını taştan binadan görenler olduğunu, bu doğrultuda ‘ölümüne mücadele edildiğini’ kaydeden Karaman, “Biz birlikte mücadele ettik, başarılı olduk” dedi.

Karaman, otelin özelleştirilmesini isteyenlere de seslenerek, “Biz birlikte ürettik, paylaştık. Kazandığımızı birlikte paylaştık. Çalışan, Kıbrıs Türk halkı, barış ve Vakıflar İdaresi kazandı” şeklinde konuştu.

Sendikal Platformun desteğinin oldukça önemli olduğunu da belirten Karaman, destek olanlara teşekkür etti.

“Dome Otel’in TES tarafından yönetilmesi sonucunda Vakıflar İdaresi’nin, otel çalışanlarının ve barışın kazandığını” belirten Karaman, otelde, otelin 1974 öncesi sahibinin torununu ağırladıklarını, bahse konu kişinin de otelin çalışanlar tarafından yönetilmesinden memnun olduğunu dile getirdiğini kaydetti.

"DOME OTEL'E SAHİP ÇIKACAĞIZ"

ass.jpg

Sendikal Platform adına konuşan Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı ise memlekette Dome Otel konusunun Kıbrıs sorunu kadar önemli bir hale getirildiğini söyledi. 
Bıçaklı, Dome Otel’e sahip çıkacaklarını vurgulayarak, UBP Hükümeti döneminde 23 ihalesiz kiralama yapıldığını dile getiren Bıçaklı, “ Vakıflar İdaresi’nin başka malı yok mu? Kira sözleşmelerinin uzatılmasında ihale oldu mu?” dedi.
Bıçaklı, Lefkoşa Sarayönü’nde iki büyük binanın UBP kullanımında olduğunu, bu binaların hangi ihale alındığını da sordu.
“Yalan, dolanlarla bu ülkeyi 38 sene yönettiniz, nasıl yönettiğiniz ortada. Saray otel nerede, Salamis, Mimoza, nerede? KTHY ve Ercan nerede?” diyen Bıçaklı, “Dome Otel'i 2008 yılına kadar sizin idarenizde çalıştırdınız, zarar ediyordu. Şimdi oteli işçiler aldı, sizin 40 senede yapamadığınızı 4 senede yaptılar” şeklinde konuştu.
Bıçaklı, Başbakan Tufan Erhürman’a da seslenerek, “Şu anda Meclis ve bütün programlarda sözleşmeyi uzatacaksınız diyorsunuz. 8 aydır bu iş devam ediyor. Engelleyen mi var? “ dedi.
Son olarak Bıçaklı, Dome Otel ile ilgili yasal ve anayasal haklarını kullanmaktan çekinmeyeceklerini ifade etti.

 “OTELİN EMEKÇİLER TARAFINDAN İŞLETİLMEYE DEVAM ETMESİ KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ ARASINDA”

Sendikal Platform adına açıklamayı Koop-Sen Başkanı Mehmet Ali Güröz okudu.

Güröz, Dome Otel’in Sendikal Platform için ‘olmazsa olmazlar’ arasında yer aldığını vurguladı.

Otelin işletmesinin aynen devam etmesi ve sözleşmenin bir önce uzatılmasının hükümetin öncelikli konuları arasında olması gerektiğini dile getiren Güröz, “Dome Otel konusu bazı kesimler tarafından siyasi bir rant olarak kullanılmaya çalışılıyor” dedi.

Güröz, “Başbakan Tufan Erhürman, kendisine bağlı olan Vakıfla İdaresi’nin Müdürü İbrahim Benter’e söz geçirememektedir” şeklinde konuştu.

Dome Otel’in tüm Kıbrıslıların malı olduğunu, otelin emekçiler tarafından işletilmeye devam etmesinin ‘kırmızı çizgiler’ arasında bulunduğunu belirten Güröz, Başbakan Tufan Erhürman’a seslenerek, sözleşmenin yenilenmesini yineledi.

 “ÖZELLEŞTİRMEYE KARŞIYIZ, DOME OTEL ÇALIŞANLARINDIR”

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ise açıklamalar devam ederken, Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre’nin makam aracılıyla UBP’nin yapacağı eyleme geldiğini söyledi, “Bu politik bir hırsızlıktır” dedi. Elcil, Sendikal Platform olarak özelleştirmeye karşı olduklarını ifade ederek, “Dome Otel çalışanlarındır” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber toplam 4834 defa okunmuştur
İlgili Haberler