1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Bir Kayıp Devrimci: Fuat Fegan” isimli kitap çıktı
“Bir Kayıp Devrimci: Fuat Fegan” isimli kitap çıktı

“Bir Kayıp Devrimci: Fuat Fegan” isimli kitap çıktı

Politika ve tarih alanlarındaki araştırmalarıyla bilinen yazar Fadıl Çağda’nın, 2015 yılında “Batmayan Uçak Gemisi” ve 2016 yılında “Cinayetlerle Susturulan Toplum” isimli kitapları Khora Yayınları’ndan çıkmış ve büyük ilgi görmüştü.

A+A-

 

Fadıl Çağda’nın yazdığı “Bir Kayıp Devrimci: Fuat Fegan” kitabı, “İşçi Sınıfı Mücadelesinde Enternasyonalist Bir Nefer” alt başlığıyla çıktı. Khora Yayınları’nın okurla buluşturduğu kitap, yeni kuşak devrimcilere Fuat Fegan’ın ilginç hayat hikayesini ve mücadelesini tanıtmayı amaçlıyor.

“Tanışma”, “Kendi Kaleminden Öz Geçmişi”, “Dr. Kıvılcımlı Oğlunu Arıyor”, “Kıbrıs’ta Buluşma ve CTP’ye Katılma Kararı”, “Bir Daha Gören Olmadı, Yıllardır Kayıp” ve “Babadan Öç Almak” başlıklı 6 bölümden oluşan kitapta çeşitli ekler de yer alıyor. Yazar, kitabını 10 Nisan 2017’de toprağa verilen mücadele arkadaşı Yalçın Okut’a ithaf etmiş.

96 sayfalık ve 14TL satış fiyatıyla okura sunulan kitabın yayına hazırlanmasını Cansu N. Nazlı, kapak ve sayfa tasarımı ise grafiker Ömer Tatlısu gerçekleştirdi. Politika ve tarih alanlarındaki araştırmalarıyla bilinen yazar Fadıl Çağda’nın, 2015 yılında “Batmayan Uçak Gemisi” ve 2016 yılında “Cinayetlerle Susturulan Toplum” isimli kitapları Khora Yayınları’ndan çıkmış ve büyük ilgi görmüştü.

“Bu kitap iki temel işlev açışından oldukça yol göstericidir: Bu işlevlerden birincisi, yeni kuşak devrimcilerini, pek çoğunun tanımadığı Kıbrıs’lı bir devrimci ile karşılaştırması, ikincisi ise, ilkinden de önemli olan, bildik güçlerce ortadan kaldırılan, kaybedilen bir arkadaşa duyulan vefa borcunun yerine getiriliyor olmasıdır.
Bu çalışmanın bir başka ve önemli özelliği de 68 Kuşağı’nın yaklaşık yarım asırlık devrimci mücadelesinin bir panoramasını titizlikle çizmesidir. Bu niteliği ile kitap, ileride yapılacak çalışmalarda kullanılabilecek çok değerli saptamalarla doludur. İlerici genç arkadaşların ve odakların bu ve benzeri çalışmalarından çıkarılacak derslerle ancak güçlü bir mücadele sürdürebilecekleri açıktır.”

 

 

 

Bu haber toplam 3466 defa okunmuştur
Etiketler : ,