1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Biat değil özgürlük’ sloganıyla Elçiliğe yürüdüler
‘Biat değil özgürlük’ sloganıyla Elçiliğe yürüdüler

‘Biat değil özgürlük’ sloganıyla Elçiliğe yürüdüler

“Ankara elini yakamızdan- çek, Erdoğan elini yakamızdan çek, Biat değil özürlük’ sloganları atan kalabalık, TC Elçiliği’ne yürüdü.

A+A-

‘Onlar mangala biz alana’ eylemi  saat 14:00’te Pronto Çemberi’nde başladı…

“Ankara elini yakamızdan- çek, Erdoğan elini yakamızdan çek, Biat değil özürlük’ sloganları atan kalabalık, TC Elçiliği’ne yürüdü.

b-012.jpg

Kıbrıslı Türklerin iradesini ortaya koymak amacıyla bugün gerçekleştirecek eylemler Polis tarafından ‘sözlü’ olarak yasaklanmış, örgütler eylemlerini yapacaklarını duyurmuştu.

Bir tarafta CTP Gençlük Örgütü’nün eyleminin yanı sıra diğer tarafta da Bağımsızlık Yolu, Sol Hareket, Baraka Kültür Merkezi’nin düzenlediği ve TDP'nin desteklediği  ‘Onlar mangala biz alana’ eylemi gerçekleştiriliyor, 100’lerce kişi yürüdü…

b1-105.jpg

b3-053.jpg

Polis barikatı!

Sol Hareket, Bağımsızlık Yolu, TDP destekli eylem de polis barikatı ile karşılaştı.

Dereboyu’nun Meclis güzergahındaki yola barikat kuran polis, eylemcilerin Elçilik önüne yürümesine izin vermedi.

p1-056.jpg

 

“Emek ı̇çı̇n, demokrası̇ ı̇çı̇n,  ı̇rade ı̇çı̇n buradayız”

Açıklamada, bu topraklara gönül vermiş örgütler olarak, ‘Kıbrıslı Türklerin iradesini yok sayanlar şov için piknikteyken, güzel bir gelecek için’ alanda olunduğu vurgulandı.

“Kıbrıs’ın kuzeyinde emekçiler her geçen gün ağırlaşan kriz altında daha fazla ezilirken, dünya genelinde pandemi tehlikesi hızlanarak sürerken, krizi yönetecek hükümet kurmaya bile zahmet etmeyen işbirlikçiler, AKP-MHP şov yapsın diye irademizi hiçe sayarak acıların üzeride piknik yapmak için Maraş’a gittiler” denilen açıklamada, tüm dünyada hissedilen ekonomik krizin, Kıbrıs’ın kuzeyinde daha da bir katmerli şekilde hissedildiği vurgulandı.

“Asgari Ücretin artırılması gerektiğinde hükümet yok, zam yapılacağında var” diyen eylemciler, irade için ses çıkarılması gerektiğinde de hükümetin olmadığına dikkat çekti.

“Türkiye’den gelen yetkililere el pençe divan durulacağında hükümet var” diyen eylemciler,  şunları söyledi:

“Kıbrıs’ın geleceği ile ilgili kritik bir konuyu kendi iç siyasetlerine meze ediyorlar! Belirtmek isteriz ki biz Türkiye Cumhuriyeti'ne düşman değiliz ve Türkiye halklarına düşmanlık değil, kardeşlik duyguları besliyoruz. AKP-MHP iktidarının Kıbrıslı Türklere reva gördüğü emekçi düşmanlığının, irade gaspının, korku ve sindirme politikalarının kat ve kat fazlasını her gün Türkiye halklarına uyguladığını biliyoruz.”

Eylem, “Mücadelemiz Kıbrıslı Türkler iradelerini kendi ellerine alana kadar, barışa ulaşana ve emek sömürüsü son bulana kadar durmayacaktır
” sözleri ile tamamlandı.

 

 

Bu haber toplam 4459 defa okunmuştur
İlgili Haberler