1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Başka üniversiteye geçiş yapabilmek için NOTLARI YÜKSELTTİLER
Başka üniversiteye geçiş yapabilmek için  NOTLARI YÜKSELTTİLER

Başka üniversiteye geçiş yapabilmek için NOTLARI YÜKSELTTİLER

DAÜ Öğrenci İşleri Ofisi’nde asistan olarak çalışan B.S ile DAÜ’de öğrenim gören B.R Öğrenci İşleri Ofisi’nden belge çaldıkları iddiasıyla tutuklandı...

A+A-

DAÜ Eczacılık Fakültesi’nde öğrenim gören İran uyruklu B.R’nin başka bir üniversiteye geçiş yapabilmek için DAÜ Öğrenci İşleri Ofisi’nde asistan olarak çalışan İran uyruklu B.S’yi sahtelemek amacıyla 2 adet transcrip belgesini sirkat etmek için teşvik ettiği iddia edildi.

Olayın ortaya çıkmasının ardından B.S ile B.R ise tutuklanarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Sirkat” suçlamasıyla ilgili olarak dün mahkeme huzuruna çıkarılan zanlılar aleyhine 3 günlük tutukluluk süresi temin edildi.

Sirkat edildiği iddia edilen belgeler sahtelenmek üzere İran’a gönderildi...

Meselenin tahkikat memuru, DAÜ Öğrenci İşleri Ofisi’nde asistan olarak çalışan zanlı B.S’nin 2018 yılı Temmuz ayı içerisinde zanlı B.R’nin istemi üzerine, zanlı B.R’nin başka bir üniversiteye geçiş yapabilmesini sağlamak için Öğrenci İşleri Ofisi’nde bulunan 2 adet transcrip belgelerini sirkat ettiğini açıkladı.

Konu belgeleri sirkat eden zanlı B.S belgelerin üzerine zanlı B.R’ye ait ders notlarının çıktısını bastığını belirten tahkikat memuru, zanlı B.S’nin konu belgeleri sahtelemek için İran’da bulunan bir kişiye gönderip zanlı B.R’nin ders notlarını yüksek gösteren sahte transcrip belgesi hazırlattığını açıkladı. Tahkikat memuru, zanlıların 22 Ekim 2018 tarihde tutuklandığını belirterek, zanlı B.S’NİN gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini söyledi. Zanlılar aleyhine yürütülen tahkikatın yeni başladığını ifade eden tahkikat memuru, zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

 

3’er gün tutuklu kalacaklar...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, zanlıların tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 2160 defa okunmuştur
Etiketler : ,