1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Avukatlar: 'Bu kez çözüm olsun'
Avukatlar: Bu kez çözüm olsun

Avukatlar: 'Bu kez çözüm olsun'

Ortak metin konusundaki uzlaşıyı değerlendiren avukatlar metnin “olumlu” olduğunu, çözümün “ana şeklini” ortaya koyduğunu kaydetti.

A+A-

Tanju KONURALP
Kıbrıs’ta taraflar arasındaki çözüm müzakerelerinin yeniden başlaması vatandaşlar arasında memnuniyet yarattı.
YENİDÜZEN’e konuşan ,hukukçular çözüm konusunda umutlu olduklarını belirtirken müzakerelerin çözümle sonuçlanmasını diledi. Ortak metin konusundaki uzlaşıyı değerlendiren avukatlar metnin olumlu olduğunu, çözümün ana şeklini ortaya koyduğunu kaydetti.
2004 yılında, özellikle Kıbrıs Türk toplumunun yakaladığı heyecanın, büyük oranda kaybolmuş olduğuna işaret eden hukukçular çözüm ihtimali durumunda halkın yeniden harekete geçeceğine dikkat çekti.

Ayten Erçoban
Çözüm sürecinin somut bir şekle girmesi adına toplum, uzun yıllar boyunca umut besledi ancak; bugün gelinen noktada bu umutların köreldiğini görüyorum. Ortak metin ile birlikte, bahsettiğim umut konusunda yeni bir ivme kazanma şansı doğdu. Umarız bu kez bu ivme, tam anlamı ile hız kazanır.

Seda Okgül
Ortak metin ile başlayan ve müzakere süreci için bir adım teşkil eden bu durum, oldukça önemlidir. Öte yandan, bu güne kadar hep bir taraf, konuya karşı adım atarken; bugün, tüm tarafların destek beyan etmesi, oldukça manidardır. Umarız yıllardır kaybettiklerimizi, bizlere kazandıracak bir çözüm süreci yaşanır.

Yusuf Kahyalar
Ortak metin, nihai çözüm olmakla birlikte, görüşmelerin başlamasındaki öncü rolü, özellikle Türk toplumuna ciddi bir umut verdi. Bu aşamadan itibaren, Kıbrıs Türk toplumunun beklentisi, iki toplum liderinin de, sorumlu bir şekilde hareketle, mevcut yapıyı, olumlu bir hale çevirmesidir. İki toplumlu bir anlaşmada mutabakata varılması gereklidir.

Hasan Özyiğit
Kısacası kendimizi bildik bileli, Kıbrıs sorunu ve çözüm görüşmeleri konusunu yaşıyoruz. Ancak bu kez; iki toplumun yanı sıra, garantör devletler ve ABD’de, çözüm süreci konusunda daha net tavırlar sergilemektedir. Yakılan bu ışık, elbette bizlerin de umutlanmasına yol açmıştır. Umarız bu umut, gerçeğe döner ve artık yaşanılan bu sorun ortadan kalkar.

Bu haber toplam 3219 defa okunmuştur