1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. Avcılıkda sular durulmuyor
Avcılıkda sular durulmuyor

Avcılıkda sular durulmuyor

Avcılık Federasyonu’nda 21 Aralık günü gerçekleştirilen ve yapılan itiraz sonucunda Spor Dairesi Genel Ceza Kurulu tarafından tekrarlanması emredilen genel kurul ile ilgili fırtına dinmek bilmiyor

A+A-

 

 

 

 

 

Avcılık Federasyonu’nda geçtiğimiz Cuma akşamı bir grup üye kulüp tarafından gerçekleştirilen genel kurul sonrasında önceki gün yetkili olunduğu iddia edilen divan tarafından federasyonun kapı kilidi yine değiştirilmişti.

Cuma akşamı kapısı kırılarak gerçekleştirilen genel kurulda Avcılık Federasyon başkanlığına getiriklen Dr. Hasan Birtan ve eski başkan Nilhan Tayfunlu ile divan üyesi  Ahmet Davman bir basın toplantısı düzenleyerek yapılan genel kurulun geçerli ve yasal olduğunu savundu.

 

Dr.Birtan: “Ceza kurulunun kararı nihayidir”

Golden Tulip Hotel’de gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Dr. Hasan Birtan ceza kurulu tarafından genel kurulun tekraralanması emrinin verildiği ve divanın da 22 Şubat tarihini tespit ederek genel kurulu çağırdığını söyledi. Birtan ne divan üyelerinin ne de divan başkanının genel kurulu erteleme gibi bir yetkisinin olmadığını belirterek “ceza kurulu tarafından verilen emir hükmündeki karar, ancak yüksek idare mahkemesi tarafından bozulabilir. Divan başkanının kendi isteği ile genel kurulu ertelemesi söz konusu değildir” dedi.

Birtan Cuma akşamı divan üyesi olan ve Spor Dairesi Genel Ceza Kurulu tarafından yetkili kılınan Divan’ın bir üyesi olan Ahmet Davman ile federasyonun kapısının çilingir vasıtasıyla polis ve avukatlar eşliğinde açıldığını belirterek mevcut divanı genel kurula gelmesi için beklediklerini gelmeyince de federasyonun en yetkili kurulu olan Genel Kurulun yeni divan üyelerini seçerek genel kurulu gerçekleştirdiğini söyledi.

Dr. Hasan Birtan yapılan genel kurulun yasal ve geçerli olduğunu belirterek bu konuda Spor Dairesi Müdürlüğünün de taraf olmasını doğru bulmadığını kaydetti.

 

Tayfunlu “Cahitoğlu istifa etsin”

Eski başkan Nilhan Tayfunlu ise yapılan genel kurulun geçerli ve yasal olduğunu belirterek “aslında biz dün kapıyı çilingir ile açanlardan şikâyetçi olmamız lazım. Ancak biz Spor Dairesi Genel Ceza Kuruluna yazı yazarak bize anahtarı vermesini istedik” dedi.

Tayfunlu bu konuda Spor Dairesi Müdürü’nün kendi yetkilerini aştığını kendi yazdığı yazıyı tanımadığını ve federasyonun seçilmiş yönetimini tanımadığını söylemesinin kabul edilemez olduğunu söyleyerek Cahitoğlu’nun derhal istifa etmesi gerektiğini vurguladı.

Başsavcılıktan görüş istenmesiyle ilgili olarak da başsavcılık görüşünün bağlayıcı bir karar olmadığını söyleyen Tayfunlu “Bunu da spor dairesi müdürünün değil ceza kurulunun yapması gerekirdi” dedi.

Bir soru üzerine de Dr. Hasan Birtan, başsavcılıktan 11 kulübün oy kullanması konusunda bir görüş gelirse ve genel kurul tekrarlanması istenirse tavrınız ne olur sorusuna ise  “Böyle bişey olursa ben tekrar aday olmam” dedi.

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 847 defa okunmuştur