1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Atun’dan yeni açıklama: Anlaşmayı doğru bulmadığımı iki kez bildirdim
Atun’dan yeni açıklama: Anlaşmayı doğru bulmadığımı iki kez bildirdim

Atun’dan yeni açıklama: Anlaşmayı doğru bulmadığımı iki kez bildirdim

Başbakan Faiz Sucuoğlu ile Maliye Bakanı Sunat Atun arasındaki gerginlik büyüyor.

A+A-

Başbakan Faiz Sucuoğlu ile Maliye Bakanı Sunat Atun arasındaki gerginlik büyüyor.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) ile Elektrik Çalışanları Sendikası (El-Sen) arasında Başbakan Faiz Sucuoğlu tarafından imzalanan anlaşma gündemden düşmüyor.

Meclis’te “Anlaşmayı imzalamayı uygun bulmadım, imzalamadım” diyen Maliye Bakanı Sunat Atun, yeni bir açıklama daha yaptı.

Sucuoğlu’nun “Maliye Bakanı’na ulaşamadılar, anlaşmayı ben imzaladım” sözlerini yalanlayan Atun, bu kez de “Doğrudan ve doğruluktan asla sapmadım, sapmayacağım” iddiasıyla tartışmayı sürdürdü.

 

İşte Atun’un sözleri!

“Halkımızı aydınlatmak istiyorum. El-Sen ile Sn. Başbakanın yaptığı anlaşma maddeleri bana KIBTEK Genel Müdürü ve Muavini tarafından ulaştırılmıştır.

Çok değerli halkımız bilsin ki her ne pahasına olursa olsun kendilerine doğruları söyledim ve söylemeye de devam edeceğim. Gelişmeler şöyle meydana gelmiştir; KIBTEK yöneticileri bana Cuma günü mesaj göndererek Başbakan’ın bilgisi dahilinde EL-SEN’le bir uzlaşı konusunda anlaşma noktasına gelindiğini uygun bulmam halinde bu anlaşmayı yapacaklarını belirttiler.

Ben ise EL- SEN’le bu aşamada bu içerikte bir anlaşmayı doğru bulmadığımı ve imzalamayacağımı hem 15 Nisan Cuma hem de 16 Nisan Cumartesi günü KIBTEK’in en tepedeki 2 yöneticisine bildirdim. Doğrudan ve doğruluktan asla sapmadım, sapmayacağım.”

 

Arıkan ve Özçelik bakana ulaşılamadığını iddia etti

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Arıkan ile KIB-TEK İdari ve Mali Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Özçelik, El-Sen’le imzalanan anlaşma konusunda, Maliye Bakanı Sunat Atun’a ulaşamadıklarını savundu.

Arıkan ile Özçelik’in, ortak yazılı açıklamalarında, “KIB-TEK Yönetim Kurulu tarafından arabulucu olarak görevlendirilen KIB-TEK İdari ve Mali Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Özçelik, gerekli temasları sonrasında sendikanın taleplerini iletmek üzere Sayın Bakanı aramış bir türlü temas kuramamıştır. Talepleri mesaj olarak ileten Özçelik’e Sayın Bakan’dan yanıt verilmemiştir. Durumun ciddiyeti Sayın Başbakan’a aktarılmıştır. Sayın Başbakan’dan ‘Memleketi karanlığa bırakamayız, gereken yapılacaktır’ cevabı alınmış ve eylemi sonlandıran metin cumartesi günü imzalanmıştır” denildi.

El-Sen’in iş başı yapmama eylemi, KIB-TEK Yönetimi ile EL-SEN arasında imzalanan antlaşmayla kaldırılmıştı. Maliye Bakanı Sunat Atun ise bugün Meclis’te yaptığı konuşmada anlaşma için kendisine ulaşıldığını ancak imzalamayı uygun bulmadığını açıklamıştı.

Özçelik: “Basına yapılan açıklamada imzam yok”

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) İdari Mali Müdür Muavini Mehmet Özçelik, bugün akşam saatlerinde Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Arıkan’la ortak açıklaması olarak basına dağıtılan açıklamaya, kendisinin imza atmadığını söyledi.

Özçelik TAK’a yaptığı açıklamada, El-Sen’le imzalanan protokol konusunda Maliye Bakanı Sunat Atun’dan kesin onay almadığını da belirtti. 

Kıb-Tek Genel Müdürü Gürcan Erdoğan ise, El-Sen ile Kıb-Tek arasında imzalanan protokole, Maliye Bakanı Sunat Atun’un onayının olmadığını bilmesine rağmen Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun talebi üzerine imza attığını ifade etti.

Bu haber toplam 1217 defa okunmuştur
Etiketler : ,